K obědu jsem dojídala teplý jáhelný salát ze včerejška a tak jsem neměla potřebu se večer kreativně vyžívat.
Ovšem i obyčejný chleba se šunkou a sýrem může vypadat luxusně, nemyslíte?
K tomu, aby byl chleba se šunkou chuťový zážitek je zapotřebí "vařit" z kvalitních ingrediencí.
Za prvé: CHLEBA
Celozrnný ořechový chléb (bio) z prodejny zdravé výživy na Orlí
Za druhé: HOŘČICE
Medová dijonská hořčice. Krásně slaďoučká chuť se výborně doplňuje s jakoukoli šunkou nebo sýrem ementálského typu.
Za třetí: ŠUNKA
Versailles šunka - šunka nejvyšší jakosti (vždycky musím oddělat ten bílý tučný proužek, ale podle manžela je to nejlepší část)
Za čtvrté: SÝR
Madeland 30 % (už byl v lednici nějakou dobu tak byl trochu oschlý, ale pořád dobrý)
Za páté: MÁSLO
Říkáte si, nepatří máslo náhodou dovnitř sendviče? Za normálních okolností samozřejmě ano, ale toto rozhodně není normální okolnost... Máslo se dává na vnější strany chleba z důvodu, který najdete pod číslem šest:
Za šesté: GRIL
Aby chlebík získal křupavou kůrku (a taky aby se nepřichytával k povrchu grilu), je dobré právě pomazat vnější stranu chleba máslem.
Jakmile gril začne syčet, je jasné, že se roztavil sýr
Ale jestli to ještě nevíte, je to ta nejlepší část :-).
Než jsem začala připravovat chleba, připravila jsem si zeleninovou přílohu - brokolici. Přece jste si nemysleli, že budu chleba se šunkou jen tak samotný...
Než se chleba ugriloval, brokolice už vařila
A mohlo se podávat!
Se sklenicí piva to nemělo chybu.
Jak je vidět tak i obyčejné jídlo lze proměnit v kulinářský skvost! Jak jsem talíř fotila tak jsem se nemohla dočkat až se poprvé zakousnu do křupavého chleba a jak se potáhne roztavený sýr! A to všechno se doopravdy stalo :-).
Tak pa, jdu sledovat noční slalom ve Schladmingu!
Otázka: 1. Jaké obyčejné jídlo jste už dlouho neměli?
2. Jaké obyčejné jídlo jste přetvořili v luxusní pokrm?
Můžu se zeptat jaký přesně je to gril? Podle fotky mi nejde určit přesně který to je. Děkuji. Přemýšlím, že nějaký koupím.
OdpovědětVymazat