To byl teda den...
Ne že bych neměla ráda sníh, ale před služební cestou do Ostravy jsem z něj byla trochu nervózní. Večer jsem netrpělivě sledovala jak obrovské vločky zasypávají silnice a podle toho jsem si nařídila budík tak, abych vyjela s dostatečným předstihem.
Vstávání v 5 ráno bylo kruté, ale naštěstí nesněžilo a silnice vypadaly jen mokré. Ovšem pouze do doby, než jsem vyšla ven. Začalo opět sněžit a z důvodu teploty těsně pod bodem mrazu se sníh na silnici držel...
Naštěstí dálnice pokrývala jen vrstvička rozbředlého sněhu, sněžit nakonec taky přestalo a já jsem celá dorazila do cílové destinace, dokonce jsem měla čas si zajít Stodolní na cappuccino :-).
Cesta zpátky taky nebyla procházkou růžovým sadem. Dálnice byla mokrá, neustále jsem musela stírat a u Olomouce mi došla voda v odstřikovačích...
Každopádně jsem byla ráda, že jsem před třetí hodinou mohla odstavit auto před domem a jít na chvíli do práce. Byla jsem promrzlá a tak jsem si uvařila čaj, ale nějak jsem nebyla schopna se zahřát. A tak nebylo co řešit a k večeři jsem naplánovala polévku. Ta mě dokáže pěkně prohřát.
Rajčatová polévka:
Jak na to:
Začneme tím, že si udělám jíšku, kterou zalijeme 200 ml zeleninového vývaru (nebo vodou s rozdrobeným zeleninovým bujónem). Necháme probublat tak 5 minut.
Poté přidáme rajčatové pyré a promícháme.
Nakonec přidáme lžičku rajčatového protlaku
Poprvé jsem použila tento od Heinze. Obsahuje i bylinky, hlavně byla cítit bazalka, ale bohužel ve složení nespecifikovali jaké bylinky protlak obsahuje. Bazalka každopádně dodala polévce italskou příchuť.
Nakonec jsem přisypala mini těstovinu a nechala 5 minut povařit, aby byly trubičky měkké.
Mezitím co se vařila polévka jsem si opražila cizrnu.
V rendlíku jsem si rozehřála trochu olivového oleje, vhodila na něj cizrnu a rendlíkem prohodila aby se celá v oleji obalila.
Poprášila jsem ji uzenou paprikou a pražila ji tak dlouho dokud nebyla křupavá.
Na polévku nasypeme opraženou cizrnu a podáváme.
Ta uzená paprika byla pálivá. Dost...
Ale aspoň polévka zahřála důkladně :-)
I když se to nezdá, polévka fakt zasytila. To bude tou cizrnou, kterou jsem si ještě přidala. Snad mě v noci neroztrhne... :-).
Další možnosti servírování je s opraženou houskou (křupinky), posypané parmezánem, s bazalkou, se sýrovým toastem... Těch možností je nekonečně mnoho tak pusťte fantazii na špacír!
Dobrou chuť!
Otázka: Co Vás zaručeně zahřeje?
Kromě "svařáku" a pohybu hned následuje polívka, která dokáže zahřát. Teď v zimě miluju právě ty polívky typu rajská, hrachová, brokolicová, mixovaná bramborová, pórková.....Rajskou polívku mám ráda posypanou parmazánem, ozdobenou lístkem bazalky a nahoře s ornamentem vytvořeným hustší smetanou. Tímto vznikne takové menší umělecké dílo. m
OdpovědětVymazat