úterý 18. ledna 2011

Green monster!

I když tu pro Vás mívám v poslední době nápady na večeře, dnes udělám výjimku a ukážu Vám pro změnu jednu z mých oblíbených snídaní. 


Je mi jasné, že po shlédnutí obrázku výše, jsem ztratila pár čtenářů. Vy co jste ale vydrželi jste udělali moc dobře, jelikož mám pro Vás lahůdku. 

Nazvala bych ji Green monster a jejím hlavním představitelem je tento produkt:


Green Super Food od Amazing Grass je směsí zelených potravin - mladý ječmen a mladá pšenice, řas - Chlorella a Spirulina, probiotik, trávicích enzymů, antioxidantů a posilujících bylin ve formě prášku, které jsou navíc ochuceny kakaem. Je to zázračný produkt, který obsahuje spoustu vitamínů, antioxidantů, probiotik, chlorofylu, enzymů a dalších výživných látek. Posiluje imunitu, což je v tomto období začínajících chřipek ideální. Navíc nechutná zas až tak špatně... Řekněme si to upřímně, kakao chutná jinak, ale když si uvědomíte jak je to pro Vás dobré, úplně zapomenete na tu "travnatou" chuť :-). Když si totiž smícháte práškovou směs pouze s vodou, vypadá nápoj jako odvar ze sekačky (a taky tak chutná...), proto je lepší, alespoň pro začátečníky, si prášek míchat do ochucených nápojů. Víc o Green Foods zde.

Nejlepší dle mého názoru je, když si prášek přimíchám do ranního koktejlu. Vůbec v něm není cítit, přitom je koktejl nabitý zdravím!

Nejjednodušší a také nejrychlejší koktejl, neboli smoothie je banánový. Stejně jako pro banánové muffiny tak i pro smoothie je lepší, když jsou banány zralejší. Je potom sladší :-).



Postup je jednoduchý, veškeré přísady se vloží do vyšší dózy a rozmixují se tyčovým mixérem.

Takže postupně:

Do dózy vložíme banán rozlámaný na menší kousky,


přidáme lžíci ovesných vloček, aby byla smoothie hutnější,


dál přisypeme odměrku Super Food, lžíci burákového másla a zalijeme kefírem (nebo mlékem, sójovým nápojem, jogurtovým mlékem...). 


Kefír jsem použila ten nejlepší co znám


A mixujem!


Je to asi poněkud zvláštní, ale ráda smoothie jím (říkám "jím", ne "piju") z misky a lžící. Přijde mi, že si to víc vychutnám. 


Jak je vidět, smoothie je zelené. Je to právě z důvodu obsahu mladého ječmene, mladé pšenice a řas. 


A aby to nebyl jen tak obyčejný koktejl, posypu si ho ještě křupavým müsli, ovesnými vločkami a pokapu zbytkem kefíru. 

Nevypadá nádherně?


Čokoládovo-nugátové müsli, které zde používám mám z Rakouska a je výborné. Má asi tak tisíc kalorií v jedné lžíci proto si ho dávám jen občas a vždy jen trochu na chuť. Ale jak je vidět, obsahuje kusy křupavé čokolády a měkkého nugátu. Boží!

Velice zdravá a chutná snídaně! Chutě banánu, kakaa (v Super Food) a burákového másla byly dominantní a kdyby Vás to zajímalo, tak tráva nebyla cítit vůbec! Fakt!


Ještě na závěr Vám musím sdělit jednu smutnou zprávu. Náš miláček 


měl prázdnou duši :-(. Naštěstí mám šikovného manžela (a šikovného kamaráda), kteří kolo vyměnili. Teď má náš miláček duši náhradní. 


Otázka dne: Už jste chutnali zelené potraviny? Pokud ano, chutnaly Vám? Pokud ne, chtěli byste je ochutnat?

Musím říct, že moje první zkušenost s mladým ječmenem byla hrozná. Namíchala jsem si nápoj pouze z vody, přičichla jsem si k němu a málem se mi obrátil žaludek naruby. Vlastně, ono to vonělo pěkně - jako tráva - ale rozhodně ne jako něco čeho bych se chtěla napít. Po několika pokusech jsem si ale na chuť zvykla. Ony totiž zelené potraviny nejsou zrovna levnou záležitostí a tak jsem je pila s džusem - to bylo nejmíň cítit - neboť mě bylo líto je hned vyhodit... A teď je klidně piju jen rozmíchané ve vodě :-)!

7 komentářů:

  1. No, zcela upřímně, chybí mi odvaha. m

    OdpovědětVymazat
  2. Chutnal jsem v cajovne od kamaradky, ktera to nazvala napojem antickych bohu. Pouze s vodou uz never more, ale o koktailove kombinaci bych pouvazoval.

    OdpovědětVymazat
  3. S vodou to opravdu nejde, ale i obyčejná voda se sirupem dělá divy!

    OdpovědětVymazat
  4. Neni to tak hrozne, da se to vydrzet.

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mně je to lákavé, já tyhle "sajrajty" můžu. A podle těch webových stránek mám ten obchod i celkem blízko. To je výzva! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vždycky když je vypiju tak se cítím zdravější :-). Nebo když vím, že nebudu mít daný den dostatečný přísun zeleniny, dám si koktejl a dávku zeleniny si můžu odšktrnout!! Je to docela dobrá věc, jen manžel mi pak nechce dát pusu...

    OdpovědětVymazat
  7. to je výborný, příští týden jdu pro něj! Můj mi ji asi pak taky nedá, nemá rád takový věci jako např. syrovátka, tak na tohle se bude ušklíbat ještě víc.. :-))

    OdpovědětVymazat