sobota 28. prosince 2013

Nedělní snídaně: sváteční snídaně

Dobré ráno!

Dnes se nebudu rozepisovat a ušetřený čas využiji tím, že si půjdu užívat s mými kluky. Manžel se vrací za pár dní do práce a tak si ho musíme pořádně užít!

Chtěla bych vám ukázat, co poslední dny snídáme a třeba vás k této nevšední kombinaci inspiruji. Je to neuvěřitelná lahůdka a každý rok se na ni moc těším!

DSC_0972

To je prosím vánočka se šlehačkou :-). Ano, také jsem nad touto kombinací kroutila hlavou, ale jen do té doby, než jsem ji ochutnala. Šlehačka vánočku tak zjemňuje a zvláčňuje, že už jinak vánočku nejím. A když se na to podíváte z nutričního hlediska, vánočka se většinou maže máslem (82% tuku) a tak se šlehačkou (33% tuku) je to naprostá dietka (hahaha :-) ).

DSC_0971

Kubovi zatím šlehačka nejede, ale samotnou vánočku si moc pochvaloval.

DSC_0975

Vánočku máme tradičně od tchýně a jedná se o rodinný recept, takže dokud nedostanu povolení, nemůžu se o něj s vámi podělit :-).

Přeji pěkný den a užívejte si zbytek roku 2013!! Už nám ho moc nezbývá…

14 komentářů:

  1. Dnes jsem dojedla poslední kousek vánočky - suchý, jen s čajem. Ale s máslem ji mám nejraději :-) A se šlehačkou to musí být úplná lahoda... Zkusím příští rok. Dřív mě totiž vánočku nikdo péct nedonutí, i když ji miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co mazanec na velikonoce? Ten jíme taky se šlehačkou :-). Jinak vánočku taky děláme jen na vánoce, vždyť je to přece VÁNOČKA :-)

      Vymazat
    2. U nás se to s těmi tradičními jídly zas tak striktně nebere, spíš jde o moji lenost :-) Mazanec taky dělám (jen z trochu jiného těsta) a vlastně ho jím stejně jako vánočku s máslem, to je fakt - ani jsem na něj teď o svátcích nevzpomněla.

      Přeju krásný nový rok! :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Pavli, nepřidáš nějaké vánoční fotky s Kubou? Stromeček, jak rozbaluje dárečky a tak? Co pak jste měli na štědrovečerní večeři a jaké druhy cukroví jste letos doma pekli? Nepřidáš pár fotek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky a článek bude, slibuji! Už se na něm pracuje, ale teď o svátcích je to se mnou trochu pomalejší... Mějte prosím se mnou trpělivost a snad se v příštím týdnu dočkáte!

      Vymazat
  3. máte krásný blog, jen tak dál:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, slyším poprvé, že někdo maže vánočku... asi bych to nepozřela, u nás ji jíme zásadně "suchou"... Opravdu někdo maže vánočku máslem? Asi se optám kamarádek, vrtá mi to teď hlavou. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, u mě byla zatím vánočka jen s máslem, ve výjimečných případech i s medem :) Budu muset na Velikonoce s mazancem vyzkoušet... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsem ještě nezkoušela, u nás jede džem a nutela, díky za tip:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tak to by mi chutnalo! Já takhle kroutila hlavou nad manželem, když si máslové sušenky mazal máslem, ale tohle je mnohem schůdnější a chutnější kombinace. u nás baští vánočku jen děti a to pěkně suchou, s máslem či jiným "mazivem" (nutelou, marmeládou) jim moc nejede.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se na posledních pár let na Vánoce těším nejvíc snad právě kvůli vánočce! :) Pečeme vždy dvě (jednu na Vánoce, jednu na Silvestra) a nikdy se jí nepřejím, takže tvoji volbu snídaně naprosto chápu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych mohla vánočku jíst pořád, ale to by potom asi ztratila to kouzlo a o vánocích bych si ji už ani nevychutnala... A proto se těším na velikonoce na mazanec :-). Normálně také děláme vánočky dvě, ale letos se na to nějak zapomnělo :-(.

      Vymazat
  9. Vánočku miluji!! Se šlehačkou jí budu muset vyzkoušet :-D

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat