neděle 26. října 2014

radosti a zajímavosti

Několik věcí mi poslední dobou dělá radost, a tak jsem se rozhodla zavést novou rubriku, ve které tu budu psát o věcech/událostech které se mi líbí nebo které by vás mohly zajímat. Něco podobného jsem se tu snažila zavést už loni, ale nějak se mi to nepodařilo rozjet… Tak doufejme, že tentokrát to bude mít delší trvání…

Podzim

Miluju podzim, zvlášť barevný podzim a naše zahrada je v tomto období naprosto úžasná. I když je zima a pošmourno tak mě ten podzim baví. Nejraději mám výlety na podzim, kdy vše hýří barvami a my se brodíme po kotníky v padaném listí. Pak přijdeme vymrzlí domů a dáme si čaj a bábovku :-).

DSC_2862DSC_2851

Farmářské bedýnky

Když jsme bydleli v Brně, chodila jsem na Zelný trh pro zeleninu a ovoce minimálně jednou týdně. Teď bydlíme trochu dál a se dvěma dětmi je to o dost složitější. A tak si nechávám zeleninu vozit domů. Jednou za 14 dní si objednávám malou farmářskou bedýnku z Vysočiny a pokaždé jsem nadšená. Bedýnka je sice “malá”, ale nám vystačí zhruba na dva týdny. Vše je čerstvé, krásné a sezónní. Teď na podzim bedýnka většinou obsahuje brambory, mrkev, petržel, dýni, červenou řepu, jablka, hlávkový salát, mangold, žampiony a také nějaké bylinky – naposled to byla petržel s bazalkou. Produkty sice nejsou bio, ale jsou místní a jsou pěstovány šetrným způsobem v souladu s přírodou. A pokaždé je to překvapení a výzva všechno spotřebovat.

DSC_3061DSC_3066DSC_3070DSC_3072

Běh

Už zase běhám a baví mě to. Začátky byly bolestivé a pomalé, ale je to čím dál tím lepší. Je to úžasný relax a pořádně si tím pročistím hlavu.

IMG_2702

Bohužel neběhám tak často jak bych chtěla. Jsem ráda, když stihnu jít dvakrát týdně a teď když se změnil čas to bude asi ještě horší. Společnost mi asi bude dělat měsíc čím dál tím častěji…

IMG_2648

Jo a tento obrázek naprosto vystihuje současné běhání. Teda aspoň u mě to tak občas platí :-)

běh94-14

Preclíčky

Tyto preclíčky od Bohemia jsou prostě boží! Už jste je objevili? Jsou tenké, křupavé a ideální k deci vínka poté co děti usnou a já si sednu k televizi a na pár minut relaxuji. Preclíčky jsou buď solené nebo bylinkové a obojí jsou super. Pokud máte rádi preclíky, tyto můžu určitě doporučit.

IMG_2609

Otázka: A co udělalo v poslední době radost vám?

13 komentářů:

  1. Tak takovou rubriku si vždycky přečtu moc ráda! Protože radovat se z maličkostí je fajn...S tím podzimem musím souhlasit, letos je krásný, i to babí léto se povedlo :) Mě v poslední době nejvíc dělá radost fakt, že máme v rodině první novorozeňátko (je ze mě teta), že si už zvykám na dosti brzké ranní vstávání (skrz novou práci - byl to ale boj!) a zjištění, že i bez trouby a jen s remoskou se dá v kuchyni docela normálně fungovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od koho si, prosím, objednáváš bedýnky? E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. objednávám je přes farmarske-bedynky.cz Mrkni na to, je tam i kontakt a dny rozvozu. Rozváží po Brně a okolí. Můžu fakt doporučit, zrovna dnes mi bedýnku dovezli. Pokaždé si připadám jak o vánocích :-)

      Vymazat
  3. Ráda bych se zeptala na věc malinko mimo téma - vidím na fotce, že máte malou v nějakém nosítku. Mohla bych se zeptat co za nosítko to je a jestli děti nosíte už od narození? Taky bych ráda nosila, ale šátek pro mě nic moc a slyšela jsem, že v nosítku děti tak od 5 měsíců...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nošení mám Manducu. Má novorozeneckou vložku takže je vhodná i pro úplně malý miminka. Aničku jsem začala nosit asi v šesti týdnech, ale vždy jen na chviličku, právě třeba na zahradě nebo na kratší vycházku. Šátek mám taky, ale než si ho uvážu tak se do něj třikrát zamotám, takže nosítko vede! Co je asi nejdůležitější tak je dodržovat zásadu, aby miminko mělo kolena výš než zadeček, aby v nosítku jakoby sedělo. Kdyby tě ještě něco zajímalo tak se určitě zeptej.

      Vymazat
    2. Bezva, díky moc.. Taky jsem na Manducu slyšela samou chválu, tak do ní asi půjdeme. Mějte se fajn!

      Vymazat
  4. Ahoj Pavli, sdílená radost - dvojnásobná radost, skvělá rubrika. A taky recenze jsou moc fajn. A samozřejmě psaní o vašich dětech a recepty taky! Prostě máš to tu celé úžasné a já se teším na každý nový post! Iva Kapp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Jsem ráda, že se líbí :-). Uvidíme jak moc bude rubrika pravidelná, ale budu se snažit, aby byla co nejčastěji. A u vás na stránkách jsem viděla jak Vojta roste! To je neuvěřitelný! Přijde mi nedávno co jsme spolu chodily v Lužánkách a Vojta jako malý miminko byl zachumlaný v kočárku, že mu nebyly vidět pomalu ani oči!

      Vymazat
  5. Tak to je krásná rubrika! Já mám teď asi největší radost z toho, že se Kuba nepočurává už ani v noci a že je pořád tak spokojený ve školce. A podzim je super, jenom zabavit ty dva malé raubíře doma je trošku horší :-) Ale bavíme se už vyřezáváním halloweenského pomela (protože jsem nesehnala malou dýni) a pečením perníčků. Prostě halloween u nás hrozně frčí. A z čeho mám ještě radost? Z toho, že je veliký zájem o moje vánoční curkoví, na které už mám spoustu objednávek a za chvíli je budu muset odmítat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Díky za sdílení :-)
      A gratuluji Kubíkovi, že se nepočůrává, to náš Kuba stále na noc nosí plínu a ráno je pokaždé plná...
      A to tvoje vánoční cukroví bych strašně ráda ochutnala, vlastně cokoliv od tebe (nejen cukroví)! Třeba budeme mít někdy cestu kolem... :-)

      Vymazat
  6. Ten obrázek s během dnes a před dvaceti lety mě fakt pobavil :). Máš můj obdiv, že jsi tak brzo po porodu zase vyběhla, ale počasí a nedostatek světla běhu zrovna nepřeje. Ve čtvrtek jsem se rozhodla, že půjdu běhat s čelovkou a byl to velmi intenzivní zážitek :). Bála jsem se jak malý dítě při bojovce, protože naše město je plné různých individuí a když jde člověk po setmění do parku, nemůže si být ničím jistý. K smrti mě vyděsily kachny i padající listí. Moje baterka rozsvícená na maximum musela být v topolové aleji vidět na kilometry daleko (což je dost nepříjemný pocit - o tobě ví každý, ale ty nevíš, kdo tě pozoruje), takže jsem asi vypadala jako nějaká halloweenská atrakce. Když jsem doběhla ke stadionu, trochu jsem se uklidnila, protože se tam ještě svítilo, jenže v tu chvíli zrovna zhasli a okolo se rozprostřela totální a neproniknutelná tma jako v pytli, nikde nikdo, osamělá světla lamp... tak jsem rychle nabrala kurz směr město a podél hlavní silnice jsem doběhla zpátky. No, ale zase jsem měla ve výsledku výbornej čas :).

    Přítel včera navrhl, že by to zkusil se mnou (za světla se asi bojí, ale za tmy ne :)) a že půjdem na Zátopkovy tratě do lesa. Už se těším na střet s divokým prasetem :).

    Držím palce, ať se do běhání zase rychle dostaneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem se fakt pobavila :-))) Je pravda, že se změnou času to běhání teď budu mít podobný. Když jsme bydleli ve městě, nebyl problém jít běhat za tmy, protože se všude svítilo. Jenže jak jsme se přestěhovali za město, není tu moc možností kam za tmy běhat. Čelovku mám tak jen sebrat tu odvahu...

      Vymazat