neděle 5. října 2014

Dýňová slavnost

Pamatujete si jak jsem před rokem běžela okolo přehrady a vařila hromadu lívanců? No tak letos z toho nebudu dělat nic. Teda, na prígl nemám natrénováno (ale na příští ročník se už teď těším) a i když se lívance letos vařit nebudou, upeču dýňový dort do soutěže o nejlepší dýňový koláč, která se uskuteční v rámci Dýňové slavnosti v neděli 12.10. opět v Otevřené zahradě na Údolní 33 v Brně.

DSC_9723

Takže, kdo bude chtít ochutnat skvělý dýňový dort s polevou z krémového sýru (název, pod kterým je uveden do soutěže: hokaiDORT), ať se určitě do Otevřené zahrady přijde podívat. A pokud vám bude dort chutnat, můžete mi dát hlas :-). Budu za něj moc ráda!

DSC_7145

Kromě ochutnávky spousty dýňových koláčů si v Otevřené zahradě můžete třeba vytvořit bubáka z dýně, podívat se jak se moštuje Hostěnínský mošt, ochutnat víno, zahrát si divadlo a zúčastnit se spoustu dalších aktivit, které jsou pro vás i vaše děti připraveny.

Víc o akci zde.

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Recept je zde: http://drobecky.blogspot.cz/2013/03/narozeninovy-dort-pro-kubu.html

      Vymazat
  2. super název :-) můj je Dýňový koláč v podobě muffinů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Těším se na muffiny, doufám, že mi nějaký vzorek zbyde.

      Vymazat
    2. A vase muffinky byly taky moc dobre :) Bych neverila, co se da vytvořit z dyne :)

      Vymazat
  3. Nádhera, dýni miluju :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsme dnes byli na Dynovych slavnostech a dcerce chutnal nejvíce vas dortik :) Byl fakt vybornej!! Jesteze jsem si rovnou vzala receptik a tim padem se dozvěděla o vasem blogu :) A jak to nakonec dopadlo? Vyhrala jste? Puntiku tam bylo myslim azaz :) Tak dekuji za receptik a snad ho stihnu vyzkoušet nez skonci dynove zne :) Anebo se urcite budu inspirovat dalšími z vasich receptiku :

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super! Moc děkuji za komentář! Nakonec jsem byla třetí (vyhrála jsem slivovici :-) ), ale vůbec jsem to nečekala, protože tam byla spousta krásných dortíků (bohužel jsem stihla ochutnat jen jeden, a to od mé sousedky...). Každopádně jsem byla moc mile překvapená a moc děkuji za váš puntík! Doufám, že se vám tu bude na blogu líbit!

      Vymazat
    2. Jojo, uz jsem si to precetla u vas na blogu :)Tak moc gratuluji! Videla jsem, ze puntiku jste mela spoustu, vypadalo to i na vitezstvi, ale treti místo je tak super a jak jste psala, kdo vi, jak by to bylo,kdybyste vsem rikala spravne číslo :) Kazdopadne mate muj velky obdiv, ze jste se při peci o novorozeňátka na takovou akci vůbec dala! Ja si vzpominam, ze když byly holky takhle male, tak jsem byla rada, ze jsem se vůbec v jednu hodinu odpoledne prevlikla z pyžama a vyčistila zuby, haha :) Tak ještě jednou moc gratuluji! Blog mate moc pekny a uz mam v merku par receptiku, co chci vyzkoušet :) Pekny den!

      Vymazat