pondělí 21. září 2015

Náš víkend

Každý víkend se snažíme dělat něco zábavného. Trávit oba dva dny doma je nuda, zvlášť pro děcka a tak jsem si říkala, že byste byli třeba rádi, kdybych vám tu naše víkendy popsala. Někdy to budou dva dny plné akce, někdy to budou klidnější dny v blízkosti domova a třeba vás některé činnosti inspirují.

Většinou si víkendy rozvrhujeme tak, aby jeden den byl akčnější a druhý poklidnější. Je jedno jestli je akční sobota a klidnější neděle nebo naopak, ale zjistili jsme, že když je moc činností v obou dnech, děcka jsou už druhý den unavení a neužívají si to.

I tento víkend jsme tak pojali. Oba dva dny bylo nádherně, a to i přes to, že předpověď zněla jinak…

Sobota byla ve znamení dopolední vycházky do lesa, manželovo vaření (flíčky se zelím, mňam!), návštěva zahradnictví a nákup podzimních kytiček na zahradu, spousta hraní na zahradě a přidělávání hasičské tyče pro Kubu. Tu si Kuba přál už hodně dlouho a tak jsme mu ji s manželem nechali udělat u místního zámečníka, který v podstatě ohnul trubku a udělal k tomu jakési přidělátko. Manžel ji potom natřel na bílo, protože bílou hasičskou tyč má přece Požárník Sam.

IMG_3917IMG_3919IMG_3922IMG_3924

Neděle pak byla ta akčnější část víkendu.

Po snídani jsme s Kubou upekli makovník

IMG_3926

a manžel se vydal na nákup a jakmile přijel já jsem vyběhla na svůj “dlouhý” běh. Bylo to vydřených skoro 11 km, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem to nevzdala.

IMG_3914IMG_3915

Po doběhu byla vytoužená sprcha a oběd (opět flíčky) a pak jsme vyrazili na den otevřených dveří u Brněnských komunikací. Kuba se nemohl dočkat až uvidí čistící vozy a nakonec toho viděl mnohem víc, byl naprosto nadšen a nechtěl vůbec domů.

Kuba řídí sypač:

IMG_3929

Pozorujeme malování šipky na silnici (neboli vodorovné dopravní značení):

IMG_3933

Sáňkování na zásobách posypové soli (toho jsme se aktivně nezúčastnili):

IMG_3936

Kuba řídí frézu, bagřík, další bagřík, finišer, ještě větší finišer…

IMG_3938IMG_3940IMG_3942IMG_3944

IMG_3947

Aničku to bavilo podstatně míň, ale kupodivu byla strašně hodná v kočárku a všechno pozorovala:

IMG_3941

Soukromá ukázka odtahu vozidla:

IMG_3949

Kuba hasí hořící střechu domu:

IMG_3951

Sám řídil malé auto na dopravním hřišti (jenže ho víc zajímalo to jak se motá volant tak občas vjel do protisměru…):

IMG_3953IMG_3954

Velice vydařená akce, musím říct. Ze všech dnů otevřených dveří co jsme kde byli (a že jsme jich navštívili spoustu), byl tento nejlepší. Skvělá organizace, velký prostor, spousta aktivit, prostě super!

Cestou domů jsme se ještě stavili pozdravit tchány. Byl štrůdl a čaj/káva. Anička tam ožila a bavila se tím, že nosila po jednom magnetky z ledničky do obýváku. Strašně jí to bavilo a hrozně se u toho smála.

IMG_3958IMG_3957

Domů jsme přijeli tak akorát na večeři, večerníček, koupel a spaní.

A dnes už je pondělí, školka, povinností a už teď se těšíme na víkend příští. Plány už máme :-)

 

Otázka: A jaký byl váš víkend?

1 komentář:

  1. No u nás je vzhledem k tomu, že rekonstruujeme půlku baráku, na které dělá převážně tatínek, víkend rozdělený na klidnější sobotu, kdy se děti snažím zabavit já a akčnější neděli, kdy jedeme někam na výlet i s tatínkem.

    OdpovědětVymazat