středa 3. prosince 2014

Jeden den v životě (Kuba: 2 roky, 8 měsíců, Anička: 3,5 měsíce)

Další článek o tom, co děláme, jak se máme a jak rosteme (děti). Vím, že vám dlužím článek o Aniččiných 3 měsících, ale moc nestíhám a tak jsem se rozhodla ho spojit s měsícem čtvrtým. Ale abyste nepřišli zkrátka, je tu aspoň tento článek. Doufám, že si počtete!

23.59 Vím, že je technicky ještě včera, ale Anička kňučí. Mám sílu tak akorát jí strčit dudlík a vracím se do postele. Snad ještě zabere. Zabrala.

1.59 Teď už to ale neuhraju s dudlíkem a tak Aničku nakojím a vracím zpátky do postýlky. 2.11 usíná. Rychlovka!

5.59 (nevím jak to měla načasované, ale budí se na hodiny přesně!) Opět zkouším trik s dudlíkem. A opět zabírá. Anička ještě usíná.

7.02 Anička je vzhůru. Pročůrala si pyžamko a tak přebalím, převleču a teprve nakojím. To se Aničce nelíbí, chce jíst hned a dává to najevo. Po jídle jdeme vedle ke Kubovi, který už je vzhůru. Je nemocný a tak mě zajímá jak mu je. Pořád kašle a smrká, ale teplota mu už naštěstí klesla. Po 12 hodinách spánku vypadá vesele.

7.15 Jdeme dolů do kuchyně připravit snídani. Uvařím čaj (pro sebe a manžela), jablečnou ovesnou kaši (pro sebe) a nachystám rohlík a džus (pro Kubu). Aničce se moc naše snídání nelíbí a tak ji položíme na zem na deku, kde může kopat. Vypadá spokojeněji. Kuba dostává medicínu, přičemž u toho dost bojujeme. Nakonec ale vítězíme.

obrázek (29)DSC_3537

7.50 Manžel se připravuje do práce, Kuba mu pomáhá a já zůstávám dole s Aničkou. Má hlad tak opět kojím.

DSC_3545

8.30 Manžel odjíždí do práce.

8.45 Anička začíná být protivná, protože je unavená tak ji s Kubou přebalíme a uložíme do postýlky.

9.00 Po pár protestech usíná. S tím usínáním je to poslední dobou strašně těžké. Kuba chce být se mnou, jenže on neumí být potichu a Anička tak nemůže usnout. Ví, že musí být ticho, jenže nedochází mu ostatní věci, jako že třeba v papučkách strašně dupe po dřevěné podlaze nebo že plastové auto dělá rámus, když s ním přejíždí přes práh… Dnes se ale zadařilo a Anička usnula.

9.10 Kuba si vyžádal Prasátko Peppu na počítači, ale ještě před tím mi vaří kávu (bezkofeinovou). Vychutnávám si ji během úklidu kuchyně.

DSC_3536DSC_3539

9.43 Anička je vzhůru. Jdeme s Kubou za ní, přičemž nás přivítá širokým úsměvem. Anička má dobrou náladu a tak si po kojení hrajeme na dece, v postýlce, na zádech, na bříšku, s Kubou, s mašinkou, opravujeme mašinku, ale také vysáváme (nos i obývák).

DSC_3542DSC_3546DSC_3551DSC_3556DSC_3560DSC_3562

11.05 Začínám chystat Aničku ke spaní. Přebalíme, převlečeme do punčocháčů, nakojím a oblíkám do kombinézy. Anička jde spát ven. Přes poledne spává Anička venku i tři hodiny (doma takto dlouho nikdy nespí) a i když trochu poprchává, nasazuji na kočárek pláštěnku, sama si dám kapuci a uvozím ji na zahradě. Dlouho kouká, ale je v klidu.

11.30 Anička usíná.

DSC_3574

11.45 Oběd. Kuba nemá hlad a tak mu dám jen polévku s rohlíkem. I tak chce z polévky jen “vodu”. Ale aspoň něco. Já mám pečené vepřové maso od mamky se zbytkem pohanky co jsem měla v lednici a abych do sebe dostala trochu zeleniny, přihodím k tomu trochu špenátu. Je to výborné.

DSC_3568DSC_3569

Při ohřívání špenátu v mikrovlnce mi rupla miska… Dobrý, že? Přitom ji do mikrovlnky používám pořád…

DSC_3564

12.00 Sirény. Teda jen zkouška. Anička otevírá oko, ale naštěstí po dvou přejezdech po zahradě opět usíná.

12.15 S Kubou jdeme na horu spát. Dole otevřu okno, abych kdyžtak slyšela Aničku, kdyby se probudila. S Kubou si chvíli čteme a pak už jen leží a do 20 minut usíná. Včera jsme byli přes poledne u doktorky a odpolední spánek se tak nekonal, proto jsem ráda, že dneska usnul. Snad mu bude už líp!

12.38 Usíná.

12.45 Zkontroluji, že Anička stále spí a rychle se vrhnu na úklid spodní koupelny neb je v šíleném stavu. Koupelna je maličká tak to mám na štěstí za chvíli hotové.

DSC_3573

12.50 Zvonek! Zhrozím se, jestli se Kuba nevzbudil, ale nic se z jeho pokoje neozývá. Uf! Přivezli nám farmářskou bedýnku! Hurá!

DSC_3572

13.10 Uklízím kuchyň, uvařím si kafe a začínám psát tento článek.

13.49 Z Kubovy chůvičky se ozývá: “mamííí”. Kuba je vzhůru! Hodinka a 10 minut. No, umí to líp, ale aspoň něco.

14.00 Chvíli se ještě válíme v posteli a poté scházíme opět dolů hlídat Aničku. Dáme svačinku, medicínu – tentokrát mu slíbím kousek čokolády tak to jde relativně hladce, ale i přes to část vyplivne – hrajeme si s vodou a pouštíme si písničky.

DSC_3578

15.15 Anička je vzhůru! Skoro 4 hodinky – pěkná práce :-). Aničku nakojím, přebalím a hrajeme si.

15.55 Přichází babička! Hurá! Přišla si hrát s dětmi. Kuba je ale vzhledem ke své nemoci upnutý na mě a s babičkou si hrát nechce. Babička toho využívá a chopí se Aničky. Málokdy se totiž stává, že ji vidí nespící. Kuba, ale postupem času pookřává a nakonec přeci jen ve hraní vítězí babička.

16.45 Anička začíná kňourat a je tak opět čas jít spát. Původně měla Aničku uvozit babička na zahradě, ale vzhledem k tomu, že byla vytížená jakožto operátor výtahu v garáži, vyrazila jsem s Aničkou na výlet já. Po několika dnech doma to byla příjemná změna a moc jsem si to užila. S Aničkou jsme prozkoumaly kde jsou vánočně ozdobené domy, abychom tam pak mohli jít s Kubou.

Reflexní vesta: bezpečnost nade vše!

DSC_3579

17.05 Anička usíná.

obrázek (28)

17.35 Anička je vzhůru. Zaparkujeme kočár v garáži a jdeme domů. Vítá mě Kuba s jablkem v ruce. Sláva, dostává do sebe aspoň trochu vitaminů. Anička je veselá a hraje si s babičkou, já chystám Kubovi večeři – rohlík se šunkou. Moc tomu nedá, babička je větší atrakce…

18.20 Manžel přijíždí z práce. Chvilku si ještě povídáme s babičkou (jeho maminkou) a pak ji odváží na konečnou tramvaje, aby to měla blíž domů. Byla jsem vděčná, že mohla přijít a pohrát si s děckama. Dneska byly relativně hodné, ale i tak to byl dlouhý den!

18.55 Chystám večeři. Nic zajímavého – obložený chléb. Kuba si taky ještě trochu zobne.

19.20 Jsme po večeři a začíná uspávací proces. Vyčistíme Kubovi zuby, vysajeme nos a dáme opět medicínu (opět slibuji čokoládu, ale až ráno). Aničku přebalíme, převlečeme do pyžámka a dáme do pytle (spacího). Kuba nám dá oběma pusu a udělá tmu (zhasne).

19.40 Kojím a ukládám Aničku do postýlky. Manžel si jde s Kubou do postele číst. Anička se dlouho nemůže uklidnit a tak ji hladím, držím za ruku, dávám dudlík a když nic nepomáhá, nechám ji chvilku pobrečet.

20.18 Anička konečně usíná. Jdu dolů douklízet kuchyň po večeři, uvařím si čaj a sedám k počítači, kde dokončuji tento článek.

21.18 Anička se ozývá z monitoru. Nechám ji chvilku kňourat, ale bohužel to neustává tak se jdu mrknout co se děje. Dávám ji dudlík, jenže ten nechce a místo toho výská. No, super, já věděla, že to nebude tak jednoduchý… Občas se totiž tak hodinku po uspání probudí a chce si hrát. Usne pak až třeba za hodinu a půl… Usadím se do křesla a čekám co bude. Ještě chvíli výská a pak už se jí něco přestává líbit. Jdu k ní, dám jí dudlík a hned se zklidní. Chvíli ji hladím a druhou rukou ji držím. Jsem v docela zkroucené poloze a nevím jak dlouho to vydržím. Za pár minut je Anička v klidu a já ji opouštím.

Spí

DSC_3582

21.45 Manžel přichází dolů, Kuba spí. Bere si paralen a jde si lehnout. Prý se nějak necítí…

22.22 Dokončuji článek. Jdu do sprchy a spát!

17 komentářů:

  1. Vidím.že.S..dvoma deťmi to nieje až také leharo doma :) veľmi pekne to zvládate A.ešte.lepsie O tom.píšete :) ako je to s behanim? Dá sa popri 2 malých deťoch nájsť čas sama ba seba?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S běháním je to teď špatné. Nebyla jsem asi 2 týdny a není to ani kvůli počasí, spíš není čas. Strašně mě to štve, protože když se dlouho nehýbu tak cítím, že kynu. Kvůli kojení je běh jediná aktivita, kterou můžu v současné době provozovat, protože než bych se sbalila, dojela někam do fitka, už abych se zase vracela zpět domů. Takže doufám, že až se trochu uzdravím (jak jsem předpokládala, nachlazení jsem chytla od Kuby) tak opět vyběhnu a snad s větší pravidelností.

      Vymazat
  2. ...A pak co ta ženská na mateřské s dětmi pořád doma dělá :oDDDDDD... přesně jak píšete....taková malá hotline celý den neustále....je to těžké ale užívejte si to....rychle rostou...Martina ze severu

    OdpovědětVymazat
  3. Muzu se zeptat,copak to mate za kocarek? Diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme Gesslein F6 a můžu ho jen doporučit. Jsme s ním moc spokojeni. Kdybys chtěla víc informací, určitě se na mě obrať.

      Vymazat
    2. Dekuju moc za odpoved.Shanime prave kocarek vhodny do terenu.Zvladate s tim polni cesty?Budu moc rada,kdyz mi pisnes k nemu vic info.Diky pekne svatky preju

      Vymazat
    3. Tento kočárek je ideální do terénu, chodíme s ním do lesa a zvládá to v pohodě. Je odpružený, přičemž odpružení si můžete nastavovat podle toho jestli jste v lese nebo ve městě. Akorát nedoporučuji nafukovací kola (mají na výběr), protože jsme v zimě minimálně jednou za měsíc píchli - prý je to z posypu chodníků. Místo pevné korby používáme vkládací tašku. Je dlouhá takže se nebojím, že by z ní Anička brzo vyrostla (Kuba se v ní dřív začal nudit než že z ní vyrostl). My máme model kočárku F6, který je i s vyměnitelnými předními koly (otáčecí, vhodná do města), ale přiznám se, že jsme je měli nasazené jen jednou - vyhovují nám pevná kola. Model F10 je stejný jako F6, jen má pouze pevná kola. S kočárkem jsme opravdu moc spokojení, doporučili jsme ho i svým kamarádům a všichni si ho nemůžou vynachválit. Kdybys měla další dotazy tak se určitě ptej! Taky přeji pěkné svátky!

      Vymazat
  4. Opět bezva počtení, na které se vždycky moc těším! Hlavně ty dovětky v závorkách mě moc baví...Zdravím celou rodinu a hodně zdraví! Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkně napsané......pěkně nabitý den, úplně jsem se v tom viděla. Člověk je sice pořádně unavený, ale myslím, že šťastně unavený :-) užívejte si to a přeji ať jste všichni zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vzhledem k nemoci jsme měli docela relax. Když jsou děti zdravé tak je to větší fofr :-)

      Vymazat
  6. Mužu se taky zeptat, čím odsavate hleny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme odsávačku, která se připojí na vysavač. Je to velice účinné. Kuba sice u toho doteď řve, ale i když umí smrkat, nikdy vše nevysmrká.

      Vymazat
  7. Anička má v pokoji na spaní 25 stupňů? Nebo je to jen chyba na monitoru? Aby se vám neuvařila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si toho všimla, tak to ukazuje pořád, někdy i 26 stupňů... Ale termostat máme na 21 tak nevím proč to tak ukazuje. Ta kamera se snímačem teploty je v poličce a jestli ta kamera třeba vydává teplo tak to může být tím... Ale přehřátá rozhodně není. Často mívá v noci studené ruce!

      Vymazat
  8. Nooo, takhle sepsané to vypadá na docela frmol. A že bývá i hůř? To si budu číst častěji, když mi bude připadat, že s jedním nic nestíhám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď když mám děti dvě už chápu, že se říká "jedno dítě, žádné dítě" :-). Ale s jedním jsem si taky připadala, že nic nestíhám...

      Vymazat