čtvrtek 14. srpna 2014

Pár předporodních myšlenek

Dnes jsem 6 dní po prvním termínu porodu a už mě to nebaví. Resp. nevadí mi být těhotná, jen se bojím vyvolání, kterým mi při každé kontrole (už chodím ob den) hrozí.

DSC_2462

Dle posledního ultrazvuku má malá 3,680g. Myslím, že má na to trumfnout Kubu – ten měl při narození 3,700g! Nevím jestli mám být ráda nebo se bát…

Pro spuštění porodu přirozeně dělám(e) vše – dlouhé vycházky, pohlavní styk, maliníkový čaj, lněné semínko, skořice…

Už 14 dní mě bolí záda. Někdy je to lepší, někdy horší, ale když mám špatný den tak občas nevím, jestli se při určitém pohybu nepočůrám. Nejhorší jsou náhlé a rychlé pohyby, třeba když Kuba potřebuje na nočník neb to je třeba reagovat okamžitě. Nejvyšší čas ho naučit stahovat si kalhoty sám.

Dnes jsem uklidila celý dům – obě dvě patra. Fyzická námaha prý taky pomáhá. A když ne, aspoň máme uklizeno.

Už jsem vypila dvě krabičky maliníkovýho čaje. Nevím, jestli si mám koupit třetí nebo je to jen ztráta peněz…

Nevím co bych dělala bez babiček. Minimálně jednou týdně si berou Kubu k sobě a já si tak můžu oddechnout a třeba ještě přichystat pár věcí.

Až snad na jednu kamarádku mi všichni tvrdí, že mám typické břicho pro kluka. Tak nevím… Jméno naštěstí máme vymyšlené, ale co s tím malinovým pokojem…??

DSC_2461

Kuba se na miminko těší, i když si nejsem jistá, že ví, co se vůbec děje. Připravuje se na plyšové opičce. Chová ji, dává ji do postýlky, čte ji pohádky a dává ji pusinky. Nejroztomilejší je, když mi vyhrne tričko a volá: “malý miminko ven!”

DSC_2470

Už mě nebaví těhotenské oblečení. Navíc mi břicho vyrostlo tak, že je mi většina triček/tílek krátkých a břicho mi leze ven. A taky jsem si jedno pokapala melounem (nejde vyprat) a druhé rajskou (taky nejde vyprat), takže se jejich počet rapidně snižuje… A ty dvoje kraťasy co neustále rotuji jsou už taky okoukaný…

DSC_2456

Těším se až budu moct s Kubou zase blbnout. Je mi líto, že nejsem tak pohyblivá, že jsem pomalá a nemotorná. Běhání za ním, když jezní na odrážedle, už prostě nedávám :-(.

IMG_2514

Zatím nemáme plán kam půjde Kuba až to na mě přijde (v pohotovosti jsou obě babičky a brácha se švagrovou). Říkala jsem si, že to budeme mít dopředu naplánované a vymyšlených několik variant, ale nějak to neřešíme a uvidíme podle situace.

Nejvíc se těším na běhání. Strašně mi chybí! Ale chybí mi to běhání před těhotenstvím, ne když jsem se valila s břichem jako sud. Nejvyšší čas se začít dívat po nějakých závodech… Už aby to bylo!! Čím později porodím tím později budu moct začít s tréninkem! Letošní ročník Vokolo príglu asi opravdu vynechám :-(.

A teď úplně z jiného soudku: dnes mě po probuzení čekal tento výhled z okna.

DSC_2467

Tak byl nejvyšší čas dát si po dlouhé době k snídani zase ovesnou kaši.

IMG_2531

Pěkně se lněným semínkem a skořicí :-).

 

Omlouvám se za článek o všem a o ničem, ale muselo to ven! Jakýkoli pozitivní komentář je vítán!!

9 komentářů:

  1. Jsem si rikala, co to ze nic porad nepisete.. :D Uz jsem myslela ze to mate za sebou a ono porad nic.. take jsem prenasela dcerku asi dva tydny a clovek si uz oddechne kdyz to ma pak za sebou.. tehotenstvi je hezke ale i namahave :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Pajo, drzim pesti a preju rychly a pohodovy porod, bez delsiho prenaseni. Ja to ted mela stejny, dnes jsem 41+6 a vubec nic se nedeje, nic z babdkych rad nezabralo, takze indukce. Nevim, co se to s tema detma deje, ze se jim nechce z bricha ven :-) tak at vse dobre dopadne!

    OdpovědětVymazat
  3. Prenaseni musi byt priserne narocne, fyzicky i psychicky. Proto doufam, ze uz brzy prijde mala na svet. Temer kazdy den si na vas vzpomenu a zamyslim se, jestli uz je drobecek na svete :) Musim rict, ze nacvik na opicce me dostal do kolen,je to nadhera:) P.S. Nerika se,ze na vyvolani porodu jsou dobra i paliva jidla? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jee taky jsme dnes měly ovesnou kaši :-) jinak malá se narodí v sobotu, to je hezké datum :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Sklenici cerveneho. Porod nevyvola, ale udrzi matku v dobre nalade :-D
    A vydrz. Jestli je miminko v poradku, tak se snaz nepanikrit a vydrz! Zda se to nekonecny, ale uz to brzo bude.

    OdpovědětVymazat
  6. Přenášení je náročné, taky jsem si tím nedávno prošla. Na vyvolávaný porod mám jen dobré vzpomínky - v 11:00 tableta, v 01:00 začátek kontrakcí a v 4:33 byla dcerka na světě. Byl to můj první porod.

    Držím vám palce a také tak rychlý a pohodový porod, jako jsem měla já :)

    Tereza

    OdpovědětVymazat
  7. Neboj a vydržať! Přenášení je náročné hlavně po psychické stránce, já u prvního dítka přenášela třináct dní a vždycky když jsem se ráno podívalal na to břicho, měla jsem zkaženou náladu... A Když jsem začala mít kontrakce, byla jsem šťastná (to jsem ještě netušila, že budu rodit 24 hodin a stejně skončím pro nepostupující porod na císaři). Vyvolávání se neboj, pokud nezabere tableta, píchnou ti oxytocin a pak to bude rychlovka. Já normálně rodit neumím (oba porody císařem), ale většina mých kamarádek, které měly vyvolávaný porod, říkaly, že to byla rychlovka. Jinak maliníkový čaj mi přijde jako vyhozené peníze, pila jsem ho ke konci těhotenství u obou a nijak nepomohl. Vyzkoušet ještě můžeš hodně teplou koupel a ostrá jídla.
    A Kuba trénující s opičkou je úžasný!
    No a pokud máš opravdu strach z vyvolávání, tak to prostě řekni lékaři/lékařce, že by sis přála co nejvíc přirozený porod a pokud není nějaký zdravotní problém (málo plodové vody např.), tak by ti měli vyjít vstříc. Každopdáně ti to moc sluší a já se těším na zprávy z porodnice. A držím palce pro holčičku (u nás třetí těhotenství na počátku léta bohužel dopadlo špatně a teď se mi zhoršila RA, takže už žádný čtvrtý pokus o holčičku nebude :-(). Takže ti to bříško trošku závidím.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,muj 1.porod byl vyvolavany tabletkou kvuli tomu,ze se maly při kontrakcich dusil a bylo to v poradku. U dcerky pak jsem zadala od 38.t Hamiltna.Udelali mi ho sice s brblanim 2x s tydennim rozestupem ikdyz na me koukali dost divne(pomalu jsem mela pocit,ze musim byt snad divna).Nakonec na podrube se porod rozjel,podporila jsem to co nejteplejsi koupeli,kterou jsem snesla a malem jsem nedojela do porodnice,jake to po vane nabralo grady.Porodila jsem do 15minod prijezdu a maelm me mudr nestihla,vse s e delo velmi rychle za pochodu,i ten nastrih.Jo a to podezreni,ze mam rodit bylo opravene,mala mela pastnou vodu a to mela 2dny do terminu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, já jsem měla vyvoláváný 1. a 3. porod. V obou případech jsem přenášela 14 dnů. Lékař mi "píchl" plodovou vodu a tím to začalo, žádné tabletky a injekce. Neboj, vše dobře dopadne a možná již nyní je holčička na světě. Moc, moc ti držím palce. P.S. taky na mě nic nezabíralo, chodila jsem pěšky až do 8. patra, dokonce jsem i spadla - ujela jsem na ledovce a nic. U 3. prcka mě pustili z nemocnice na 1 noc domů a čekali, že budeme mít s manželem sex a bude - nebylo nic :) :) :) Pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat