sobota 7. září 2013

Nedělní snídaně: snídaně ve skle aneb co se skoro prázdnou sklenicí od arašídového másla?

Po týdenní pauze je tu opět nedělní snídaně! Minulý týden jsem to prostě nezvládla: dovolená na chalupě společně s kamarády a jejich prckem, houbaření, houbová omáčka, krájení hub, sušení hub (divím se, že se mi o těch houbách v noci nezdá…) a nakonec půlmaraton Moravským krasem (o tom snad někdy příště). Prostě jsem si užívala poslední týden prázdnin a upřímně, na nedělní snídani jsem si vzpomněla až v neděli po snídani… Teď už jsem ale zpět v plné síle a tak si vychutnejte dnešní lahůdku!

DSC_8852

Pro mě, jako velikou oblíbenkyni arašídového a jiného oříškového másla, je největší tragédií, když spatřím dno svého oblíbeného arašídového másla. Vždycky se pozastavuji nad tím, že zmizelo nějak rychle, vždyť jsem nedávno přeci vyhazovala (recyklovala, samozřejmě…) jednu skleničku a tak začínám podezírat mužskou část rodiny, že mi na něj tajně chodí. Bohužel (ale vlastně spíš bohudík!) oba chlapi – jak velký tak malý – nad arašídovým máslem ohrnují nos, což tedy prokazatelně znamená, že jsem to jen a jen já, kdo spořádal další celou várku.

A protože u mě nesmí přijít žádná kapka/sousto/drobek… na zmar, je důležité, abych i sklenici od arašídového másla pořádně vyškrábala – a řekněme si upřímně, ve většině případů to nejde úplně zlehka. A tak si do té skleničky připravuji svoji oblíbenou snídani – jogurt s müsli. Stejně si do misky s müsli arašídové máslo dávám a tak proč si ho nenechat vespod? Na snídani si obvykle dávám zhruba lžíci arašídového másla, ale kdykoli mi dochází, záměrně si ve sklenici nechám o něco víc – zhruba dvě lžíce, abych si to pořádně užila, když už bude konec :-). To potom nemůžu ani dospat jak se těším na snídani!

DSC_8849

Takže jak je vidět i tragédie se dá otočit v něco pozitivního!

DSC_8856

Na první pohled to vypadá, že dnešní snídaně je pouze pro fanoušky a milovníky arašídového a jiného oříškového másla. Ale ani jeho odpůrci nemusí zoufat! Však nemusíte použít jen skoro prázdné sklenice od arašídového másla. Zkuste si třeba naplnit sklenici od vaši oblíbené marmelády, které je už na dně nebo co takhle sklenice od nutelly? Tak co, už jsem vás nalákala?

DSC_8851

Do sklenice si můžete naskládat/nalít cokoli na co jste zvyklí, proto berte můj návod (ani to nemůžu nazvat recept, protože je to tak jednoduché) pouze jako inspiraci.

Müsli s jogurtem ve sklenici od arašídového másla (v angl.: oats in a jar)

Ingredience:

  • 200 g bílého jogurtu
  • cca 40 g (velikánská hrst) sypkého müsli
  • lžička drcených lněných semínek
  • lžička chia semínek
  • 1 skoro prázdná sklenička od arašídového másla
  • zapékané müsli, ovoce, oříšky, semínka… na ozdobu

Postup:

Do sklenice se zbytkem arašídového másla nalijeme jogurt, nasypeme müsli a semínka a zamícháme. Necháme chvíli stát, aby müsli trochu zvláčnělo, posypeme zapečeným müsli anebo ovocem a podáváme!

Nezapomeňte zajet až dolů, abyste si nabrali i kousek toho máslíčka, které tam na vás čeká :-).

DSC_8854

A protože se mi nikdy nepovede sníst všechno arašídové máslo společně s jogurtem, nejlepší část pak přijde nakonec, kdy se dostanu k té mase arašídového másla, co tam zbyla! Mňam!

DSC_8853

 

Otázka: Co vy a arašídové máslo? Ano či ne?

12 komentářů:

  1. arašídové máslo zboznuji !:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňaam. Arašídové máslo miluju^^. Ale ještě jsem se ho nenaučila jíst s něčím sladkým, takže ho jím většinou samotné. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho jím nejraději lžící přímo ze skleničky :-)

      Vymazat
  3. Nominuju na Blogerku Roku http://www.blogerkaroku.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Arašídové máslo mi nechutná. Ukamenujte mě!:D

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím to vypadá, že máme víc milovníků než odpůrců!

    OdpovědětVymazat
  6. K arašídovému máslu jsem zatím moc vztah nenašla, zato arašídové křupky, na těch mám slušnou závislost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak arašídové křupky jsem už hodně dlouho neměla a teď jsem na ně dostala takovou chuť, že si je snad půjdu hned koupit...

      Vymazat
  7. Arašídové máslo je nejlepší vynález světa! :D
    Ale teď jsem (zase) spořádala sklenici tak rychle, že bych se možná měla i zastydět a na chvíli si ho nekupovat, protože už to je opravdu silná závislost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, naprosto souhlasím - je to na nobelovku! Já mám taky závislost a asi bych měla jít na odvykací kůru, ale vlastně nevím, jestli to vůbec chci. Život bez arašídového másla by byl hodně smutný...

      Vymazat