středa 8. června 2011

Sobotní dopoledne

V sobotu ráno po snídani jsem dostala skvělý nápad jít na Zelný trh, kde se v rámci festivalu Jídlo zblízka, který v současné době na jižní Moravě probíhá, měl konat i farmářský trh. V týdnu sice mám trh po cestě do práce, ale kdo se má s tou zeleninou pořád tahat. Tak jsem si vzala na pomoc manžela a vyrazili jsme!

Do města to máme z domu kousíček, asi půl hodinky pěšky a i když nám jede městská hromadná doprava téměř od domu, chodíme všude pěšky. I tentokrát jsme vyrazili po svých a já měla aspoň příležitost vyzkoušet moje nové botky. Jestli se jim vůbec dají říkat botky...





Na první pohled připomínají prstové cvičky, ale ve skutečnosti se jedná o Vibram FiveFingers, což sám název asi odpovídá za vše. Tyto boty nám pomáhají vrátit se k chůzi naboso, která je pro nás nejpřirozenější a pomáhá tak posilovat svaly v chodidlech, které mají tendenci ochabovat v měkkých vypolostrovaných botách, které jsou dnes běžnou záležitostí. 

Podrážka je vytvarovaná, aby nám opravdu připomínala chůzi naboso, avšak je i dostatečně silná na to, abychom necítili každý kamínek, na který stoupneme. 


Vybrala jsem si typ JAYA a zatím jsem v nich chodila pouze ve městě. Moc dobře se v nich šlape! Tímto bych moc chtěla poděkovat paní prodavačce v obchodě Rejoice na Jindřišské ulici v Praze, která se mi při výběru botek věnovala a byla moc trpělivá. Jsem strašně nerozhodná a když už jsem si konečně vybrala typ boty, byla jsem nerozhodná při výběru barvy... Paní to měla se mnou těžký, ale nakonec jsem si přece jen vybrala a vybrala jsem si moc dobře! 

Prosím omluvte náš špinavý balkón!


Tak a teď zpět k trhům. Vzali jsme to docela rychle neb bylo spousta lidí a hlavně úmorný horko! Ale nakoupili jsme samé dobrůtky, které jsme samozřejmě opět pěšky odnesli domů. Nutno podotknout, že jsem přišla domů splavená jako pes!

Ale stálo to za to. Posuďte sami:


Ano, na tom balkóně co jste viděli výše budeme pěstovat rajčata :-). Byl to manželův nápad, ale určitě vás budu informovat o úspěšné sklizni... 


Hrášek z Břeclavska:


Kapusta z Vojkovic:


Jahody odněkud z jižní Moravy (už si nepamatuji):


Rajčata a květák z Tvrdonic:


Rané brambory také odněkud z jižní Moravy:


Čerstvý špenát z Vojkovic:



Taky jsme si koupili něco co se na trzích tak často nevidí:


Rybičky!! Přijelo auto s káděmi a vy jste si mohli vybrat jakoukoli čerstvou (a živou!!!) rybu podle nabídky. Měli toho na výběr spousty: kapry, líny, pstruhy a mnoho dalších, které si samozřejmě už nepamatuji. My si vybrali pstruhy neb s nimi máme zkušenost a nechtěli jsme pro začátek experimentovat. Pán rybář/prodavač nám dva kousky vylovil (byli pěkně mrštní, pánovi vyklouzli a musel je lovit znovu...), zabil, vykuchal a vložil do krásné modré igelitky :-). To vše za 84,- Kč, což mi přijde únosné!


Hned jsme si znich udělali večeři (společně s novými bramborami a kapustou) a byli opravdu výborní. Doufám, že jsme pána rybáře neviděli naposled!

Ještě jsme si koupili kytičku:





Kaly jsem měla jako svatební kytici tak k nim mám velice vřelý vztah! 


To byl moc krásný den... :-).

 
Otázka: Kupujete si kytice samy pro sebe? Jaká je vaše oblíbená květina?

Já miluji narcisky a tulipány a slunečnice a spoustu jiných veselých pěkně barevných kytiček. Sama si květiny kupuji, ale manžel se také snaží :-). Nejraději kupuji chryzantémy neb dlouho vydrží!

6 komentářů:

  1. Ahoooooooj,

    též se hlásím jako čerstvá majitelka five-fingers pro změnu růžovo-fialových (řekla jsem si, že když už budu mít takové extra boty, tak ať jsou pořádně vidět).

    Jen mě trochu trápí otlačené prsty seshora od švů :o(. Ale jinak je to super poťapkáníčko, hlavně na ven – při rozcházení bot u nás v práci mě z těch rovných hladkých povrchů začaly bolet nohy. Na víkend si je ale vezmu do Karlových Varů a přilehlých přírodních rezervací a památek, tam se to bude jinak tlapkat.

    Pětiprstým botám zdar! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle botky mě také lákají :)
    Na brněnský trh se snad podívám tuto sobotu, tak jsem zvědavá.
    No a květiny se občas kupuji, protože přítel, jak říká, nemá ke kytkám vztah a nedokáže pochopit, že to přeci není o tom, jaký k nim vztah má on ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Na svatební fotce jste tuším u Červené Lhoty? Tam se mi to mám ráda už od dob Zlatovlásky :) Botky jsou zajímavé, takové jsem ještě neviděla, akorát tak prstové ponožky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Kláro: Trochu mě teď mrzí, že jsem se při výběru barvy botek trochu víc neodvázala, přeci jenom černá je dost nudná... Jenže tento typ mají jen v černé a bílé (kombinace s fialovou - úžasný) a bílé boty u mě z praktického hlediska nemají šanci. Ještě jsem váhala nad červenými s páskem, ale ty mě tlačily do prstů (asi stejný problém jako máš ty...).

    Ájo: Botky jsou super a moc doporučuji! Jen je určitě lepší si je vyzkoušet než kupovat přes net. Já k tomu využila služebku do Prahy :-). A kytička pro radost je vždycky potřeba a nezáleží na tom, jestli si ji koupíš sama nebo přítel, no ne?

    Catalino: Jojo, je to Červená Lhota. Moc se nám tam s manželem líbilo a i když jsme oba z Brna, rozhodli jsme se pro svatbu tam. Bylo to trochu dál, ale vůbec toho nelituju. "Svatební tým" byl skvělý a většinou se vše dalo zařídit přes telefon či mail. Jo a prstový ponožky mám taky :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Botky jsou super, zatím jsem o nich jen četla, ale takhle detailně nafocené jsem je ještě neviděla. Pstruzi jsou pěkní kousci, ze sladkovodních mi chutnají nejvíce, více než candát. Červená Lhota je svatební sen hodně nevěst, i moje šestiletá dcera projevila toto přání :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Pstruzi byli vynikající a bylo poznat, že byli čerství. Pstruzi mi taky moc chutnají a v podstatě rotujeme mezi pstruhem, lososem a občas kaprem (nepočítám tuňáka a sardinky v plechovce). Červená Lhota byla opravdu moc fajn, navíc jsme měli svatbu v pátek takže jsme si tam ani s dalšími páry nezavazeli jak to může být v sobotu, kdy je to tam opravdu jako na běžícím páse... Jestli přání dcerku neopustí, tak doporučuji obřad na louce nad rybníkem s výhledem na zámek :-).

    OdpovědětVymazat