neděle 24. října 2010

Pěkná podzimní procházka

Víkend byl naprosto úžasný! Po dlouhé době jsme neměli žádné plány a tak jsme si mohli s manželem dělat cokoli nás napadlo. Jelikož jsem nepřistoupila na návrh, že se budeme celý víkend válet, naplánovala jsem na sobotu výlet do Lednice. 


Nebyli jsme v Lednici poprvé, ale poprvé jsme tam byli pěšky (teda, přijeli jsme tam autem, samozřejmě, ale prošli jsme se pěšky :-) ). Několikrát jsme si projeli Lednicko valtický areál na kole a zajímavé je, že pokaždé to bylo za tropických teplot, tj. 35 stupňů a víc. Dodnes vtipkujeme, že to ani jinak neumíme, ale vždycky, když si na ten výšlap vzpomenu, kdy asi tak po ujetých 40 km jsme zjistili, že na trase je objížďka, která vedla písčitou cestičkou proti větru, nikde žádná civilizace, bez vody a jídla... tak se opotím. Včera ovšem bylo stupňů 8 a rozhodně jsem se nepotila. 


Nejdřív jsme se pořádně posilnili v Grand Moravia Restaurant (svíčková pro mladou paní a kachnička pro pána). Jídlo bylo vynikající, obsluha milá a jelikož jsem nechtěla k menu polévku, dostala jsem místo ní zákusek. Vynikající tvarohovo jablečný koláč! Velmi milé :-). 

Kachnička :-)

Plní sil jsme se vydali na okruh k minaretu. 

Skleník

Podzimní počasí naprosto vybízelo k focení a tak jsem se chopila foťáku a konečně zase fotila něco jiného než jídlo :-). 





Náš cíl:


Nahoru jsme nevyšlapali. Nebylo úplně jasno a možná jsme byli i líní - 306 schodů a bez výtahu!!. Oba jsme nahoře už ale kdysi byli - já v roce 1995 na školním výletě a manžel v roce 1997 na rodinném výletě - takže si počkáme až bude jasno a uvidíme až do Rakouska :-). 


Foťák jsem půjčila i manželovi...


Využili jsme opuštěného pařezu a spustili samospoušť. Když nejsou k dispozici kolemjdoucí fotografové, umíme si poradit. A musím říct, že už jsme profíci - i přes to, že fotka je trochu nakřivo...



Žluto



Na závěr jsme si prohlédli výstavu Jana Kaplického v jízdárně, která nabízela realizované i nerealizované projekty tohoto významného architekta včetně modelů. O výstavě jsme předem nevěděli a tak jsme do Lednice nejeli cíleně. Byla jsem ale nadšená! Moc se mi to líbilo a všem doporučuji!! Kdo by měl zájem tak výstava je až do konce roku. 

Podzim je moje nejoblíbenější roční období a tento víkend jsem si ho užila se vším všudy. Miluji jak barevné stromy kontrastují s pochmurným počasím až v takové tajemno. Po takovém výletu se vždy těším domů na velký hrnek teplého čaje a buchtu a jak se s dobrou knížkou usadím k oknu a pozoruji padající listí z tepla domova.


Co máte Vy nejraději na podzimu? 

1 komentář:

  1. Na podzimu mám nejradši to, že po něm následuje zima, sníh a lyžování:-)

    OdpovědětVymazat