neděle 1. listopadu 2015

radosti a zajímavosti IV

Místo rekapitulace o našem víkendu, který i když byl krásný, nejspíš by byl pro vás nezáživný (nevím kolikrát chcete slyšet o domácích a zahradních pracích), jsem připravila další článek o radostech a zajímavostech. Doufám, že nejste zklamaní, příští víkend vymyslíme zase něco zajímavého :-).

Nevím jestli je to vůbec správné pořadí (IV.?), každopádně mám v mobilu nastřádaných pár fotek věcí, co mi udělaly nebo dělají radost. A přiznávám, že některé fotky jsou staré i několik měsíců, což ale nevadí, protože mi dělají radost doteď :-).

Tak jdem na to!

Marmeláda d’Arbo: malina+rebarbora

Toto je hodně stará záležitost, ale jak jsem viděla fotku prázdné skleničky, hned se mi začaly sbíhat sliny. Marmelády d’Arbo máme horně rádi. Vždycky jsme si je kupovali v Rakousku, ale už se dají sehnat i u nás. Naše nejoblíbenější je černý rybíz+ostružina, ale všechny co jsme zatím ochutnali byly skvělé. Malinu s rebarborou jsem si koupila během jarního lyžování v Rakousku (já říkala, že je to stará záležitost), protože jsem tuto příchuť ještě neznala. No a za mě je to silný konkurent naší oblíbené ostružině+černý rybíz. Sklenička padla neuvěřitelně rychle a já si vyčítala, že jsem si jich nekoupila víc. Od té doby jsme v Rakousku nebyli, ale naštěstí se blíží naše tradiční předvánoční lyžování tak se těším, že si jich nakoupím do zásoby.

IMG_3204

 

Mixit

Mixit je pro mě dlouhodobá radost. Není to ale tak, že bych si neustále objednávala tubusy s müsli. Mívám období klidu, ale jak si vzpomenu, že už jsem si müsli dlouho neobjednala, jsem jako utržená z řetězu a vymýšlím ty nejlepší kombinace. V květnu slavil Mixit páté narozeniny a jako poděkování za spolupráci jsem od kluků z Mixitu dostala nečekaný balík plný nejrůznějších dobrot, od müsli a kaše přes křupavé ovoce až po mixitky. Musím se přiznat, že balík padl hodně rychle, ale některé mixitky si ještě schovávám na podzimní výlety.

IMG_3289

Moje nejoblíbenější mixitka je rozhodně goji + espresso + čokoláda!

IMG_3321

 

Motorola chůvička

Nevím jestli jsem tu už o ní psala, ale nedám dopustit na chůvičku Motorola MBP 36. Když jsem čekala Aničku, věděla jsem, že budeme muset pořídit ještě jednu chůvičku. I když ta co má Kuba (AngelCare AC 401) je také skvělá, chtěla jsem chůvičku s kamerou. Prošla jsem milion recenzí na různé modely a nakonec jsme se rozhodly právě pro tuto Motorolu. Je fakt úžasná a jsem ráda, že jsme se pro ni rozhodli. Kdykoli totiž Anička zabrečí, podívám se, jestli to bylo jen kniknutí ze spaní nebo jestli vyžaduje naši asistenci. Mnohdy vidím, že se Anička sama uklidní, lehne si a zase usne a já jsem v klidu. Kdybych jen z chůvičky slyšela, že pláče, nedalo by mi to a šla bych se tam podívat, což by ji nepochybně probralo. Kdo uvažujete o koupi video chůvičky, ať už jakékoli, tak z vlastní zkušenosti vám radím ať do toho rozhodně jděte!

IMG_3316

 

Podzimní běh

Podzim je podle mě nejlepší období pro běh. Po rozžhaveném létě přichází příjemné ochlazení, můžeme tedy běhat nejen brzo ráno a pozdě večer, ale v podstatě kdykoli chceme, protože se hned nezpotím jen co vyjdu ze dveří. I když tílka a kraťasy jsou na běh fajn, já mám raději tříčtvrťáky a dlouhý rukáv. No ale co je na podzimním běhání to nejlepší, je rozhodně padající listí! No není to nádhera?

obrázek 1 (15)IMG_4135

 

Arašídové/mandlové máslo Meridian

Že miluju arašídová a jiná oříšková másla myslím tušíte :-). A protože mám spotřebu opravdu velikou, rozhodla jsem se je nakupovat ve velkém. A to rovnou po kilech. Oblíbila jsem si značku Meridian (koupíte třeba tady), která nabízí jak bio tak nebio různé oříškové pomazánky. Mezi moje nejoblíbenější patří jakékoli arašídové (hladké i křupavé) a mandlové, ale i kešu a lískooříškové mám vyzkoušené a jsou výborné. Ve složení jsou pouze rozemleté ořechy, žádný palmový tuk ani cukr, což je super. Přiznám se, že já mám ráda oříšková másla trošku slaná, proto si je vždy trošku osolím (z toho kilového balení si vždy odeberu část do menší skleničky, do které přidám špetku soli). Nejčastěji si je přidávám do ovesných kaší nebo do jogurtu, ale přiznám se, že hodně často si je vychutnávám rovnou lžičkou ze skleničky…

IMG_3443

No a když jsme u těch arašídových a jiných másel, v jedné mé oblíbené kavárně – Humpty Dumpty – jsem narazila na arašídová a mandlová a kokosová másla od olomoucké firmy Šufánek. Samozřejmě, že jsem si musela jedno koupit a hned jsem se zamilovala. Koupila jsem si mandlové, které obsahuje nepražené mandle, za studena lisovaný kanolový olej, sušenou třtinovou šťávu a himalájskou sůl, ale určitě jak půjdu kolem tak se těším, že vyzkouším i další.

obrázek 2 (13)IMG_3308

 

Pouštění draků

Kuba je konečně ve věku, kdy ho pouštění draků baví. Letos jsme byli už několikrát a každým pokusem se zdokonalujeme. I když přišli jsme na to, že klasický tvar draka je nejlepší… Ten náš je sice Made in USA, ale nic moc teda…

obrázek 1 (16)obrázek 2 (14)

 

Otázka: Zaujalo vás něco z těchto radosti? Co dělá radost poslední dobou vám?

5 komentářů:

  1. Pavli, Meridian mají myslím už i v Candy Store. Ale ne teda tu kilovku :-) Jinak s tím drakem si myslím, že je to tím, že v ČR se pouští draci jinak než v USA. Co si totiž pamatuju z dětství, tak jsme s drakem běhali z kopce, aby letěl..kdežto v USA se stojí někde, kde fouká (pláž, atd.) a drak lítá sám..Takže jsou prostě dělaný na jiný podmínky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím... kamarádi měli klasického českého draka, stáli na místě a drak lítal sám, za to my jsme s tím americkým běhali, ale stejně to nepomohlo... Asi jiný vítr... :-)

      Vymazat
  2. My ujíždíme na italských džemech značky Fiordifrutta - jsou jen z ovoce a jablečné šťávy, bez přídavku cukru, asi 20 druhů (pomeranč, citron, borůvky, hrušky...). Vozíme si je z Itálie, u nás je prodávájí v La Formaggeria a údajně i třeba v Globusu, ale tam jsem je neviděla. Doporučuji vyzkoušet :)
    Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Pavli, jednu radost s tebou sdílím. A to je Mixit. Zrovna dneska jsem z tama objednávala. Potřebovala jsem dárek pro bratrancovu manželku, a tak mě napadlo, že bych jí něco mohla namíchat. Tak jsem jí objednala tubus plný oříšků v čokoládě, naturálních oříšků a ještě jsem tam přidala sušený banán. A nezůstalo u jednoho tubusu. Mají tam novou low carb kaši, tak tu jsem samozřejmě musela vyzkoušet, také jsem vzala pro moji sestřenku tubus plný pastelek - to je novinka a ještě jsem namíchala takový mix drobnějšího ovoce a oříšků např. do bílého jogurtu. Nevím, jestli ho někomu dám, nebo si ho nechám. Měj se. Barča

    OdpovědětVymazat