čtvrtek 26. února 2015

Výzva pro všechny běžkyně: NO MEN RUN

Asi jako každý běžec, tak i já mám svůj seznam vysněných závodů, které bych chtěla za svůj život absolvovat.

IMG_1088

Tak za prvé bych jednou chtěla uběhnout maraton. Nevím kdy a nevím který, ale aspoň na jeden bych chtěla natrénovat a ve finále i zaběhnout. Říkala jsem si, že nejvhodnější doba pro maraton bude po dětech, poté co přestanu kojit a děti budou chodit do školky/školy. Trénink bude bezesporu časově náročný a nechci jím trávit čas, který bych mohla trávit s dětmi. A moje vysněné maratony? Určitě ten pražský (běžet po Karlově mostě musí být úžasný zážitek – teda až na ty kostky…) a taky třeba ten v Berlíně, Londýně nebo ve Vídni. A z těch zámořských bych si určitě ráda zaběhla Marine Corps Marathon ve Washingtonu DC, Boston Marathon nebo Walt Disney World Marathon. Ale zatím jen sním…

IMG_9660

A za druhé bych si chtěla zaběhnout štafetový závod. Štafetový závod je závod, jehož celková trasa je rozdělena do několika úseků, které postupně běží jednotliví členové týmů. Celková trasa závodu může být i několik set kilometrů dlouhá a může se běžet i několik dní (a nocí). Počet členů v týmu většinou bývá určen pořadatelem. V České republice je znám třeba Vltava Run (od pramene Vltavy do Prahy: 350km ve 12ti členném týmu) nebo Lidový běh z Moravy do Prahy (z Valtic do Prahy: 335km – upřímně bych trasu otočila – vidina zakončení závodu ve vinném sklípku je vysoce motivační (aspoň pro mě :-) ). Na Slovensku mají štafetový závod od Tater k Dunaji (z Jasné do Bratislavy: 345km).

Po závodní pauze kvůli těhotenství jsem natěšená až začne jarní sezóna závodů. S rostoucí oblibou běhání se závody rojí jako houby po dešti a tak bylo z čeho vybírat. Už nejsou jen pro závodníky, kteří sbírají body do tabulek, ale závodů se účastní i spousta hobbíků i běžců začátečníků, což činí atmosféru na závodech velice uvolněnou a příjemnou. Zatím jsem přihlášená na tyto závody:

21.3. Běh Lužánkami (Brno)

11.4. Masaryk Run (Brno)

1.5. Běh za sedmizubým hřebenem (Boskovice)

Běžíte některý z těchto závodů taky?

No a jak jsem tak přemýšlela jaký další závod bych si mohla na jaře zaběhnout, kontaktovaly mě organizátorky nového závodu NO MEN RUN, jestli bych neměla zájem si tento závod zaběhnout. Prostě telepatie!

nomenrun1zdroj obrázku

NO MEN RUN je štafetový závod o délce 88km, který vede z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše. Celou trasu musí zdolat maximálně čtyř členný holčičí tým za jeden den. Trasa je rozdělena do 8 úseků, přičemž jednotlivé úseky jsou různě dlouhé – od 7 do 13km a vedou nádhernou krajinou Žďárských vrchů, Českomoravské a Hornosvratecké vrchoviny, kolem hradu Pernštejn, zříceniny Zubštejn a dalších památek a zajímavých a krásných míst.

NO MEN RUN se běží v sobotu 25.4. a do mého závodního kalendáře tak krásně zapadá. Jsem téměř rozhodnutá závod běžet. Tak z 85%. Líbí se mi, že trasa není dlouhá a její uběhnutí tak zabere jen jeden den (oproti celému víkendu v případě ostatních štafetových závodů). Závod se také odehrává nedaleko Brna, což usnadní logistiku s dětmi. Další zajímavostí je, že se startuje ze Ski Areálu v Novém Městě, kde nedávno probíhal světový pohár v biatlonu. A protože jsem tam byla několikrát fandit (letos ale bohužel ne), startovat na stejném místě jako hvězdy českého i světového biatlonu je prostě boží! Na druhou stranu si ještě moc nedovedu představit co bude během závodu s Aničkou, jak ji budu kojit a tak. Ale manžel se nabídl, že bude doprovodné vozidlo a bude mi Aničku vozit. Navíc bude Anička o dva měsíce starší, což v mnohém bude také snazší. O Kubu strach nemám, už je velký a buď bude u babičky nebo pojede s náma a bude fandit :-).

nomenrun2zdroj obrázku

Ale možná větší problém je, že zatím nemám tým. Jedna kamarádka by snad do toho šla, ale i tak zbývají ještě dvě místa (nejsem si totiž jistá, že bychom to ve dvou za ten jeden den zvládli uběhnout…). A tak mě napadlo zeptat se vás, jestli by někdo nechtěl běžet. Co vy na to? Našel by se někdo do týmu Drobečků?

Mrkněte na stránky NO MEN RUN a pokud se vám závod zamlouvá a chtěli byste se mnou běžet, dejte mi vědět na drobecky.blog@gmail.com. Plánuji si závod užít, nehonit se za rekordy, takže pokud jste ze závodu stejně nadšené jako já, budu ráda, když se ozvete :-).

 

Otázka: Jaký je váš vysněný závod?

2 komentáře:

  1. Pavli vidím, že nezahálíš :) šla bych do toho s váma moc ráda, ale já si ještě sezónu počkám. tak snad se najdou další zájemnkyně, ať můžete běžet!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pro mě je vysněný závod Spartan race - kombinace běžeckého závodu v těžkém teénu se zdolávním různých multifunkčních překážek, lezení po laně, běhání se zátěží, plazení se v bahně pod ostnatým drátem, plavání atd.
    Byla jsem rozhodnutá se letos zúčastnit teprve třetího ročníku konaného v ČR (je to docela mladý závod) a chtěla jsem si zaběhnout Spartan spirnt (jen 5 km) v blízké Litovli, leč moje fyzička po dvou dětech a kombinace s artritidou mi bohužel nedaly možnost. Tak snad příští rok nebo vůbec někdy za život. Já to mám s během hrozné, jsem fakt antiběžkyně, uběhnout byť jen kilák je pro mě výzva :-)

    OdpovědětVymazat