sobota 17. srpna 2013

Nedělní snídaně: oblíbené snídaně

Dobré ráno!

Dnes pro vás nemám jen jeden tip na snídani, ale těch tipů bude víc, konkrétně pět. Mám pro vás totiž seznam mých oblíbených snídaní, které se už na blogu objevily. A tak si dnes uděláme takové opáčko :-).

Pancakes

IMG_3222

Typická americká snídaně nemusí být jen pro Američany. Pancakes se především hodí na víkendovou snídani, kdy máte víc času si ji pořádně vychutnat. Tyto pancakes jsou z celozrnné mouky, téměř bez tuku a jsou krásně nadýchané. Já je mám nejraději s arašídovým máslem a banánem, to vše zalité javorovým sirupem. Mňam!

 

Overnight oats

IMG_4102

Overnight oats neboli ovesná kaše po studenu vyžaduje k přípravě víc plánování. Připravuje se totiž večer před tím, než ji chcete jíst, protože je potřeba, aby vločky dostatečně změkly. Je to taková letní varianta ovesné kaše. Já totiž na teplou ovesnou kaši v létě rozhodně chuť nemám, ale takto bych ji mohla snídat celé prázdniny. Nejraději ji mám s ovocem a trochou zapékaného müsli.

 

Pečená ovesná kaše

DSC_4659

Další variace na ovesnou kaši. Tato pečená ovesná kaše se skvěle hodí v případě, že připravujete snídani pro víc lidí. A nebo když potřebujete mít v týdnu snídani připravenou. Pečená ovesná kaše obsahuje vše co každá klasická ovesná kaše: ovesné vločky, spoustu oříšků a sušeného ovoce, trochu cukru a mléko. Dá se jíst jen tak samotná, já si ji nejčastěji vychutnávám přelitou jogurtem!

 

Ranní ovesné muffiny

IMG_1293

Někdy mám k snídani chuť na nějakou buchtu nebo muffin. Ty kupované jsou plné pofiderních ingrediencí, nemluvě o jejich energetické hodnotě. A tak často peču tzv. snídaňové buchty. Tyto ranní ovesné muffiny mám asi nejraději, a to nejen kvůli chuti (skořicová!!), ale také proto, že obsahují spoustu zdravých surovin: jablko, mrkev, ovesné vločky, klíčky, ořechy… Ráno vás zasytí natolik, že si ani nevzpomenete na dopolední sváču!

 

Zapečené pohankové müsli

IMG_0790

Přiznám se, že zapečené müsli mi chutná víc než to sypané. Já vím, já vím, je plné tuku a cukru a dalších hrozných ingrediencí, ale to sypané je na mě asi moc obyčejné. Ale lepším se :-). Zapékaným müsli si většinou jen ozdobím misku s jogurtem a právě tím obyčejným sypaným müsli a nikdy ho tak nesním celou mísu. To by byla ze snídaně pěkná kalorická bomba! Nejraději si proto dělám zapékané müsli sama. Vím co müsli dávám a nikdy to s cukrem a s tukem nepřeháním (jsou tam ale potřeba, protože by to müsli pak nebylo zapečené, že ne). Zapečené pohankové müsli je asi moje nejoblíbenější. Největší hvězdou tohoto müsli je právě pohanka, která krásně křupe a dodává müsli zajímavou chuť. Nejlepší je samozřejmě s jogurtem!

 

Otázka: Co nejraději snídáte vy?

7 komentářů:

  1. já nejraději snídám palačinky nebo nějakou buchtu s bílým jogurtem a k tomu ovoce, a nesmí chybět arašídové máslo :)
    nalákala jsi mě na to pohankové musli!

    OdpovědětVymazat
  2. Já nejradši kaše, a musím někdy zkusit i tu pečenou!
    ńam! vypadá ti to krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem jasná, cereálie + banán + jogurt!

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera, nevím co bych dala nejradši... hmm nejpíš pancakes!

    OdpovědětVymazat
  5. já souhlasím s tvými tipy, osobně sama miluju kaše hlavně jáhlovou a špaldovou krupičnou, jinak lívance na 100 způsobů:)

    OdpovědětVymazat
  6. Vasi pecenou ovesnou kasi :) 100% :-) Zboznuju ji od doby, co s tu objevila

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj/Dobrý den,

    Váš blog jsem objevila minulý týden když jsem hledala recept na dýňové muffiny. Nastřádala se mi totiž dýně a já chtěla zkusit i něco jiného než polívku a koláč. Nakonec na dýňové muffiny ještě nedošlo. Zato jsem už pekla banánové, cuketové a cuketovo-jablečné. A paráda! A z receptů chci toho zkusit víc. Moc se mi Váš styl blogu líbí - recepty jsou hezky popsané, nafocené - prostě paráda!
    Určitě budu sledovat dál. Ať se Vám daří, doma i v kuchyni a hlavně ať vám elán vydrží.
    P.S. Reagovala bych někam jinam, ale nic jsem nenašla, tak i když to není k téme, tak snad to nevadí. Rozhodně tyhle ranní muffiny budu zkoušet taky.

    OdpovědětVymazat