čtvrtek 15. srpna 2013

Co nového?

V létě bývá denní režim tak trochu neexistující. Děti chodí pozdě spát, pozdě ráno vstávají, pak hurá na koupaliště, k obědu nějaký ten párek v rohlíku u stánku, k večeři zmrzlina a cyklus se druhý den opakuje. Tak nějak to funguje i u nás. Jen ne doslova… Kuba sice chodí později spát, ale rozhodně později nevstává, k obědu taky nemíváme párky, ale spíš nějakou rychlovku v podobě chleba se sýrem a jogurtu, koupalištím moc neholdujeme a tak spíš trávíme dny na zahradě nebo v parku. Denní aktivity vymýšlíme podle nálady a počasí a nebráníme se ani měnit plány, pokud se vyskytne něco lepšího. K létu prostě uvolněná morálka patří. K zažitému režimu se vrátíme zase v září, ale do té doby si budeme užívat.

Připadá mi, že i tento blog je přepnut do letního režimu. Sem tam příspěvek, kromě Nedělní snídaně nebyl na blogu recept ani nepamatuji. Ještě to se mnou ale budete muset vydržet. Poslední dva týdny v srpnu máme hodně nabité a kdo ví, kdy a jestli vůbec se dostanu na internet. A hlavně jestli vůbec budu mít čas něco psát, protože se budeme s rodinkou užívat a jistě mě chápete, že si chci čas s mými kluky do sytosti vychutnat!

IMG_1047

A abyste byli v obraze, co tak celé dny děláme, rozhodla jsem se odtajnit vám naše letní počínání.

Na podzim/v zimě se budeme stěhovat. Opustíme náš malý byteček téměř v centru Brna a odstěhujeme se do domečku se zahradou hned za Brno. Vzhledem k tomu, že v tom domečku teď žijí moji rodiče, kteří teď byli shodou okolností na dovolené a domek byl prázdný, mohli jsme si tam postupně dělat změny (které je ale neomezí v poklidném bydlení), které nám pak přechod usnadní. Nejvíc času nám tak zabralo vystěhování a likvidace starého nábytku v Kubově budoucím pokoji. Ten je teď nikým neobývaný, proto jsme se do něj pustili s velkou vervou. Část nábytku jsme rozdali a zbytek, co už nikdo nechtěl (v podstatě zbyl jen starý gauč a ještě starší matrace s dřevěným roštem), jsme zlikvidovali a odvezli do sběrného dvora. Teď už je pokoj konečně prázdný a my tak můžeme začít vymýšlet, plánovat, budovat a zařizovat Kubův pokojíček. Nemůžu se dočkat, mám spoustu nápadů, jen se bojím, aby to vše ladilo a pokoj nebyl přeplácaný. Ale naštěstí jsme s manželem spíš minimalisté tak se budeme navzájem umravňovat  :-).

IMG_1347IMG_1358

Když bylo potřeba něco na domku zařídit nebo když bylo ve městě nesnesitelné horko, sbalili jsme se s Kubou a trávili den tam. Na zahradě má Kuba nové prolézačky, pískoviště a nafukovací bazének, které velice usnadnily přežívání veder. Kuba tam má svoje hračky a postýlku tak přejíždění není nijak složité. Prostě sbalíme sváču a jedem! Kubovi se tam moc líbí, hlavně ze zahrady je nadšený a tak se začínám do domku těšit čím dál tím víc. Budeme si muset zvyknout na dojíždění (bydlení v centru je v tomto super!), ale zase je tam krásně, klid, blízko les a hlavně ta zahrada!

IMG_1345IMG_1147IMG_1313

Jinak s Kubou pravidelně chodíme cvičit na lekce FITMAMI, o kterých už jsem psala (zde). I v těch teplech se to dalo zvládnout (lekce jsou ráno a cvičili jsme především ve stínu). Utvořila se tam taková příjemná skupinka maminek a než sedět doma na zadku tak aspoň poklábosíme, probereme co které dítko umí/neumí, děti si pohrajou a ještě si u toho zacvičíme. Moc fajn kombinace :-).

IMG_1315IMG_1010

Občas taky s Kubou zajdeme na Zelný trh pro čerstvo zeleninu. Vzpomínám na doby, kdy jsem chodila na trh s taškou a než jsem došla domů, málem mi upadly ruce. Teď všechnu zeleninu naložím do kočárku a vše pohodlně odtlačím domů :-). A co si na trhu nejvíc užívám? Rozhodně rajčata, papriky, brokolice, fazolky, kukuřice, broskve, borůvky… A teď už jsem tam dokonce spatřila i dýně!! Skoupila bych to všechno!

DSC_7909DSC_7915

A když nemáme nic v plánu nebo si prostě chceme po náročných dnech užít trochu klidu, zajdeme s Kubou k nám na Šelepku do parku, buď sami nebo s kamarády, kde se Kuba vyběhá, pohraje si na písku, zakope si s balonem až je unavený a spokojený.

IMG_1352

Otázka: Co je nového u vás? Jak trávíte letní dny?

3 komentáře:

  1. Ten trh vám závidím :) To jsem si vždycky přála, bydlet blízko a ráno si tam zajít nakoupit :D Ta zahrada vypadá úžasně :) Toto léto trávíme doma a na hřišti, pokud nejsme někde na dovolené u babičky nebo tak. Ale taky se máme stěhovat, i když později, ale hrozně se těším právě na zahradu. Pro malé dítě je to ideální. Tak snad už další léto bude celý den bazének, běhání po trávě a tak :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty prckové rostou jako z vody! Když jsem narazila poprvé na Váš blog, tak to bylo ještě úplné miminko ;-) Na trhu by to člověk vždycky vykoupil všechno - my máme malou zahrádku, ze které se snažíme vytěžit maximum, ale jak jdem na trh, zmocní se nás démon a každej člen rodiny táhne tašku :D Kočárek by se hodil (akorát by tam místo špunta seděla dýně nebo tak něco :D )

    OdpovědětVymazat
  3. Zahrada vypadá nádherně. Taky jsme to měli pracovní, stěhovali jsme se s přítelem do nového bytu, tak jsme měli co dělat, zbytek prázdnin už si užíváme v novém:)

    OdpovědětVymazat