pondělí 15. dubna 2013

Víkend a tip na výlet pro Brňáky–Koniklece

Hurá! Je jaro!!! Péřovku jsem zazimovala, teplý boty zabalila do skříně a vytáhla jarní, lehké oblečení! Jak jsem se na tento okamžik těšila… :-)

DSC_7535

S blížícím se víkendem jsem přemýšleli, co budeme dělat, když předpověď konečně slibovala jarní teploty a sluníčko. V pátek večer při uspávání Kuby, manžel náhodou narazil na článek na iDnes (ano, manžel si čte při uspávání zprávy na telefonu…) o tom, že v Brně na Kamenným vrchu jsou opět k vidění koniklece (článek je k přečtení zde). A tak bylo rozhodnuto.

DSC_7531DSC_7521DSC_7536DSC_7516

Přibrali jsme ještě švagrovou a vyrazili jsme hned po obědě. Načasovali jsme si to perfektně, protože koniklece byly v plném květu! Louka, kudy vede cesta, byla posetá fialovými květy a bylo to fakt neuvěřitelný. Koniklece jsem tady viděla už po druhé, ale naposled jsme přijeli pozdě a už odkvétaly, takže vám radím, pokud máte volné odpoledne a chcete je vidět, určitě to neoddalujte a vyražte!

DSC_7514DSC_7528

Cesta mezi konikleci není dlouhá, ale v okolí je spousta tras, kde se dá jen tak procházet a tak jsme nastartovali kočár, uspali Kubu a chodili sem a tam a užívali jarního počasí. I přes to, že docela foukalo a místy hrozily přeháňky, přijeli jsme domů trochu opálení a plní energie ze sluníčka.

DSC_7543DSC_7537DSC_7546

Druhý den jsme měli v plánu zoo, ale ten stejný nápad měla asi polovina Brna a okolí a když jsme viděli frontu jak se vine ve dvojstupu až na parkoviště, rozhodli jsme se, že zoo bude muset počkat na jiný den (obávám se ale, že pokud nebude všední den dopoledne a pršet, tak to tam bude stejné…). Nakonec jsme skončili na príglu (brněnské přehradě), kde byla ta druhá polovina Brna a okolí, ale naštěstí se tam nikde nestojí fronta na vstup :-). S kamarády jsme se prošli podél vody, dali si kofolu a párek v rohlíku a opět čerpali teplo ze sluníčka. Tentokrát jsme přišli domů spíš spálení než opálení – to jarní sluníčko je zrádné!!

DSC_7559DSC_7564

Kuba okoukal od stejně starého kamaráda Davídka jak se chodí a teď nechce dělat nic jiného. Teď čekám až se vyspí a půjdeme ťapat do parku!

DSC_7570DSC_7576

Otázka: Co jste dělali o víkendu vy? Máte nějaké tipy na výlety?

5 komentářů:

  1. Právě jsem ten článek na idnes taky četla a během týdne se tam chystám! To nádherné počasí se musí využít :)
    Jinak nevím z jaké části jste, ale v Líšni, v lomu Hády mají teď otevřenou lamí farmu, vstup je symbolický, pro děti do tří let zadarmo, a možná by se to Kubíkovi mohlo líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Práve včera sme tam boli, nemohla som vyjsť z úžasu. Je to naozaj nádhera, myslím, že v dohľadnej dobe na mňa nič neurobí taký dojem ako tieto fialové koberce kvetov :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za super tip. Byli jsme tam včera a nemělo to chybu. Spojili jsme s výletem do obory Holedná, která je nedaleko a ze které jsme byli neméně nadšení - to je zase můj tip na výlet ;-)

    OdpovědětVymazat