sobota 19. října 2013

Nedělní snídaně: křupavé müsli z Mixitu

Tak jsem si tak jeden den procházela příchozí zprávy na mailu a překvapil mě email od kluků z Mixitu, že už je to nějaká doba, co mi poslali nějaké to müsli měla a jestli bych opět neměla chuť nějaké ochutnat. To víte, že jsem hned dala “odpovědět” s velkým a jasným “ANO” a v zápětí mi přišly dva poukazy na 250,- Kč.

DSC_9817

Hned jsem se dala do mixování a za pár minut jsem odesílala objednávku. Normálně mi všechno strašně dlouho trvá, jsem nerozhodná a svoji volbu několikrát zpochybňuji a měním. Tentokrát nikoli. Věděla jsem co chci a tak jsem si tubus naplnila během několika kliknutí.

DSC_9815

Nechtěla jsem sypké müsli ani kaši ani směs suchých plodů. Chtěla jsem něco, co by křupalo, co by bylo jemně sladké, ale bez sušeného ovoce, které v müsli moc nemusím, a kde bych našla oříšek v každém soustu. Jo a taky aby tam byla čokoláda, protože čokoláda dělá den krásnější!

Svůj křupavý mix jsem si pojmenovala Křup Křup Křup – trapný, já vím, ale v tu chvíli mi to přišlo vtipný…

DSC_9811

Mix Křup Křup Křup jsem složila z následujících přísad:

Cereální základ: zobací variace (ovesné lupínky křupavé, kukuřičné lupínky, špaldové lupínky křupavé BIO, pohankové lupínky, ječné vločky)

Základ jsem si rozšířila o: vlákninu (takoví ti skořicoví hadi z Dobré vlákniny), špaldové lupínky křupavé bio, špaldové pukance medové bio

Oříšky: kešu, makadamové ořechy, pekanové ořechy, para ořechy

Sušené ovoce: NIC

Něco navíc: čokoládové hobliny hořké, čokoládové hobliny bílé

DSC_9787

Müsli bylo hotové za pár dnů a osobně jsem si ho vyzvedla ve Zdravé výživě na Údolní ulici v Brně. Ale měla jsem si ho raději nechat poslat, protože jsem ve zdravé výživě utratila mnohem víc než bych dala za poštovné (tj. 50,- Kč) :-). Ale když už mi docházely chia semínka a objevila jsem tam nové příchutě tyčinek Lifebar, které jsem nutně potřebovala ochutnat a k tomu jsem ještě přihodila krabici křupavého müsli Medové se semínky od Semixu, které není jen tak k sehnání… No, byly to samé potřebné věci, takže ta návštěva zdravé výživy vlastně stála za to   :-).

DSC_9808

Ale zpět k Mixitu. Netrpělivě jsem čekala až bude ráno, až si budu moct nasypat müsli do mističky a zalít mlékem (sójovým). Samozřejmě jsem müsli ochutnala hned co jsem si ho přinesla domů – ještě v bundě a skoro v botách a s Kubou ještě připoutaným v kočárku (trochu přeháním…). Do sebe jsem hodila několik hrstí, poté prsty vybírala oříšky a čokoládové hoblinky – až jsem se za sebe styděla jak jsem nenažraná… Přinutila jsem se tubus zavřít a vyčkat rána.

DSC_9803

Ráno přišlo brzy, Kuba po týdenní nemoci ještě stále kašle a má plný noc (zadní rýma – nejde vysmrkat :-( ) a nejspíš kvůli nemožnosti dýchat se budí mezi 4-5 hodinou, vyspaný do růžova a nechce si nechat namluvit, že by mohl ještě spát. Po šesté ranní, kdy jsme měli přečtené všechny knížky od Veselé mašinky přes Kozí pohádku až k Odvážnému autíčku, jsme se odebrali do kuchyně připravit snídani. Kubovi jsem přihřála domácí dýňovou vafli (recept bude brzo, nebojte!) a sobě jsem si připravila misku plnou křupavé dobroty.

DSC_9793

Müsli bylo přesně takové jaké jsem si ho představovala. Možná i lepší. Spousta oříšků, spousta křupavých vloček, sladká čokoláda… Mňam, mňam, mňam!

DSC_9789

Misku müsli jsem doplnila banánem (to musí být) a zalila sójovým mlékem alpro. Doplnila kotlem čaje, protože bez čaje není ráno kompletní. Opravdu vynikající snídaně.

DSC_9802

Müsli od Mixitu opět nezklamalo: kvalitní a čerstvé suroviny dělají hodně a je to znát. Ani nevím, proč jsem měla tak dlouho prodlevu mezi poslední a touto objednávkou (podle kluků z mixitu to bylo snad rok a půl…!), když jsem z müsli vždycky nadšená. Budu to muset brzo napravit, protože obsah tubusu nějak rychle mizí…

Ještěže mám ještě jeden slevový kupón :-). Původně jsem ho chtěla dát manželovi, ale uvidíme, uvidíme…

Otázka: Co jste dnes snídali vy?

14 komentářů:

  1. Och mňam mňam mňam, skvelý mix, na tom by som si pochutnala :) u mňa to dnes vyhral jogurt s banánom, večná klasika :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se zeptat jakou to může mít kalorickou hodnotu? vypadá to děsně dobře, ale bojím se, aby to nebylo moc "tučný" :-D - snažím se zhubnout. Děkuji za odpověď:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, kalorickou hodnotu neznám, ale když si naťukáš složení, které uvádím výš na stránkách mixitu, tak ti vyjedou nutriční hodnoty. Jinak tučná je tam čokoláda, kterou lze vynechat a ořechy, ale těmi bych se nezabývala, protože obsahují prospěšné tuky. Čokolády a ořechů - vzhledem k četnosti v mixu - nikdy nesníš moc a je to příjemné zpestření snídaně!

      Vymazat
  3. Pavlo,velké podzimní ahoj ze stř.Čech (smím tykat?)
    Občas sem nakouknu a dnes jsem přímo zaplesala, o MIXITu mi kdysi psala známá, zaujalo mě to, ale časem pozapoměla.
    Přiznám se, že se mi příčilo, aby moje mamka dělala synovi k snídani jen "koupené kuličky hozené do mléka", přišlo mi to spíš z lenosti. Já jsem blázen do barev, takže mám ráda na talíři žlutá vajíčka, červená chery, zelenou jarní cibulku....
    Ale na takové to domácí zobání mám zálusk už delší dobu také. Syn je takový chytrolínek (má aspergerův syndrom), takže ho moc zaujal ten Einsteinův mix. Ale můžu poproit o radu?
    Pokud bych si se synem chtěla vytvořit svůj mix, jaké hodnoty jsou pro 10ileté dítě ideální?
    Takové, jako jsou u toho Einsteina?
    Moc děkuji a zdravím do Brna, mám tam báječné kamarády, s kterými vandrujeme rádi do chřibské lokality.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo ahoj podruhé, tak jsem to nevydržela a naťukala stylem hokus pokus a po bojových poradách o názvu jsme se s Kubíkem propracovali k názvu SUPER TĚLOVITAMÍN:-)))
      Pořád chtěl "super žaludek", ale když jsem vysvětlovala, že je to i o kostech, očích, energii atd atd...došli jsme až k tomuto názvu. Tak se těším!
      Jen se zeptám, syn byl zvyklý ráno na teplé mléko, Ty si to dáváš se studeným?
      (myslím, že na jednom obrázku je vidět, jak vléváš mléko z krabice do misky), ptám se proto, že jak jsem zvyklá si ráno dát skleničku vody s citronem, někde jsem četla, že je lepší pít vlažnou vodu pro lepší nastartování organismu - a nevím proč, také mi přijde lepší pro dítě mít první teplý základ - TAK CO JE LEPŠÍ K SNÍDANI, STUDENÉ NEBO TEPLÉ MLÉKO?
      Děkuji a hezký večer, Magda

      Vymazat
    2. Ahoj Magdo! Moc děkuji za krásný a dlouhý (2x) komentář :-). Moc gratuluji k úspěšnému namíchání "zrní". Určitě bude chutnat! Einsteinův mix není špatný, množství sacharidů je trochu vyšší, ale zase se jedná o sacharidy pocházející ze sušeného ovoce, což je lepší než z rafinovaného cukru. Já bych mix ještě doplnila o nějaké křupavé vločky (ovesné, špaldové, pohankové...) a oříšky, které dodají prospěšné tuky a bílkoviny.
      Co se týče mléka, já si myslím, že je to otázka preferencí. Já nemám teplé mléko ráda, proto si dávám studené, ale synovi dávám mléko teplé, protože se mi příčí lít do něj něco přímo z ledničky hned po ránu (zvlášť když jsou rána už dost chladná). Z výživového hlediska je to jedno - jestli studené nebo teplé - spíš jde o pocit.
      Pěkný večer!

      Vymazat
    3. SUPER TĚLOVITAMÍN
      Takové to ranní kakaomlsání
      Datle
      Jablko
      Jahody (lyofilizované)
      Kokosové lupínky
      Brusinky v karobu
      Černý rybíz v jogurtu
      Corn Flakes
      Vláknina
      Rýžové vločky bio (křupavé)

      Tak toto máme, je to první pokus, hodnotově se musíme učit, ale snažila jsem se dívat,co podporuje funkci střev. Co bral syn léky, doslova se mu zbláznila malá a velká potřeba (jsem slušná. že?:-))), tak snad to k něčemu bude.
      Na oříšky moc není. Ovoce mu tam budu dávat také, ale pokud to finance dovolí, tak přikupovat čerstvé a kombinovat to různě.
      Pavlo, co si myslíš o Activii a její funkci na střeva? Vzpomnínám na chlapečka z tábora, který prý díky ní začal denněchodit na velkou.
      Magda

      Vymazat
  4. Tak to tvoje musli vypadá úžasně, přesně podle mého gusta - nemám v musli moc ráda sušené ovoce, zato tam vždy MUSÍM mít plno oříšků a hlavně čokoládu :D Taky jsem od mixitu dostala teď poukázku, ale pro změnu jsem si namíchala tentokrát ovoce a oříšky jen tak na zobání či ke snídaním :) No a zrovna dneska jsem snídala trošku speciálně a netradičně - avokádovo-banánové brownies :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně - taky nemám ráda sušené ovoce, nějak mi tam prostě vadí, i když ho ráda jím samostatně... Oříšky a ovoce jsem si také párkrát objednala a je to fakt skvělá svačina!
      Avokádovo-banánové brownies??? Wow - to zní zajímavě!!

      Vymazat
  5. Jogurt + Mixit + banán = to je prostě nejúžasnější kombinace na světě! Už se těším na snídani:)

    OdpovědětVymazat
  6. Takhle má vypadat musli i podle mě - hromada ořechů, sladké díky čokoládě, sušené ovoce netřeba :)

    OdpovědětVymazat
  7. Teď se na objednávku z Mixitu chystám, takže mě článek zaujal, děkuji za inspiraci. :) Vidím to stejně, nejraději tam mám spoustu ořechů, čokoládu, ale sušené ovoce ne-e. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo, Pavli, to je náhoda, mě kluci z Mixitu taky nedávno poslali poukázku a já si zase namíchala superořechový mix se suchými plody. A jsem jako obvykle nadšená!

    OdpovědětVymazat
  9. Musli vypadá moc lákavě, a krásné fotky:-)

    OdpovědětVymazat