čtvrtek 9. února 2012

Čokoládové muffiny jako ze Starbucksu

Pokaždé když jedeme s manželem do Prahy nebo do Vídně tak kromě návštěvy povinných památek nezapomeneme navštívit ani Starbucks. Je mi jasné, že ne každý je zastáncem tohoto amerického kavárenského řetěžce a určitě existuje spousta jiných a útulnějších kavárniček, kde třeba nabízí i lepší kávu, ale po několika dovolených v USA jsme prostě tou Amerikou nějak posedlí. A i když pořád slibujou, Starbucks v  Brně stále není a proto se chopíme každé příležitosti Starbucks kdekoli navštívit. 


Kromě kávy jsme si ve Starbucksu oblíbili i jejich muffinky. A vy víte, jak já miluju muffinky!!! Mezi moje nejoblíbenější patří ten s ořechy a rozinkami, který jsem tam mimochodem už nějakou dobu neviděla a jehož zdravější repliku jsem vyzkoušela zde a ten čokoládový, který je plný čokoládových kousíčků. Nejlepší je samozřejmě rozehřátý s pořádným hrnkem cafe latte! 

Je pravda, že takový muffinek ze Starbucksu vydá za menší oběd a popravdě ani nechci znát jeho složení. A tak jsem se rozhodla upéct čokoládový muffin, který by byl zdravější než ten ze Starbucksu, ale stejně tak nadýchaný, vláčný a rozplývající se na jazyku! A myslím, že se mi to povedlo! 


Čokoládové muffiny

Ingredience:
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek celozrnné mouky
  • necelý 1 šálek cukru (nejradši hnědý třtinový, ale měla jsem jen bílý, řepkový)
  • 1/2 šálku kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 1/4 šálku podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek čokoládových čoček nebo nasekané čokolády

Postup:

1. Do velké mísy vložíme všechny suché ingredience


a zamícháme.



2. Do menší misky (nebo odměrky) dáme mokré ingredience 



a také promícháme.



3. Přilijeme směs podmáslí k suché směsi


a pouze zlehka zamícháme tak aby se směsi spojily.


4. Nakonec přimícháme čokoládu.


Opět velice rychlý a jednoduchý recept, který zašpiní minimum nádobí!

5. Naplníme muffinkové formičky, které jsme si předem vyložili košíčky nebo vymazali máslem. Plníme tak do 3/4.


Povrch můžeme ještě posypat zbylou čokoládou.



6. A hurá s nimi do trouby! Trouba by měla být předehřátá na 180°C a muffinky se pečou zhruba 25 minut. Určitě dávejte pozor, abyste je nepřepekli, protože by pak byly vysušené!

Nevím co dávají do těch muffinků ze Starbucksu, ale tyto byly naprosto úžasný a možná i lepší (rozhodně co se týče ingrediencí)! Byly krásně vláčné, vůbec nebyly drobivé, na povrchu byly křupavé a vevnitř zase heboučké! Opravdu předčily mé očekávání! Manžel byl také nadšen a říkal, ať určitě nezahazuju recept, že by si je zase brzo dal! A to mi dělá vždycky největší radost!


Nejlepší jsou samozřejmě ještě vlažné - to je čokoláda ještě mírně rozpuštěná! Jen dávejte pozor ať od ní nejste všude upatlaní (jako já). Jinak si je můžete přihřát na 10 vteřin v mikrovlnce a jsou jako čerstvé! 

Doma se po nich jen zaprášilo a já musela schraňovat tohoto posledního chudáčka, abych vám ho mohla za denního světla vyfotit!


Co se týče nutričních hodnot muffinků, nejsou úplně z těch nejzdravějších, ale z pohledu ingrediencí na tom nejsou zase tak špatně. Jeden muffinek má zhruba 210 kalorií (oproti Starbucksu je to skoro nic!), 7 g tuku (z toho 4 g nenasycených mastných kyselin), 3,5 g vlákniny a 5 g bílkovin. 

Bohužel už jsme všechny snědly, ale zrovna bych si jeden dala s pořádným hrnkem cafe latte a přitom koukala z okna jak pěkně sněží :-)!

Otázka: Jaký vy máte názor na Starbucks? Znáte ho? Co si tam nejraději dáváte?

69 komentářů:

  1. Pavlo, co takle zkusit místo Starbucks zajít na kafe a luxusní muffín do potravinové části Marks&Spencer? V Brně určitě nějaký je. Kafe nepiju, ale slyšela jsem, že tam mají velmi kvalitní a čerstvé pečivo tam mají skvostné, zejména ty nádherné sladké donuty s barevnou polevou a sypáním... a balené čaje kupuji jenom tam - jsou pravé anglické a i když se zdají drahé, v přepočtu na jeden sáček vyjdou levněji než nějaký pickwick ranní a podobné značky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem zkusila muffiny upéct...vypadají totiž velice lákavě!! jenže...i když sem jela přesně podle receptu, vůbec mi nenaskočily :( může to být kakaem? nemáš zkušenosti? moc mě to mrzí, recept je totiž výborný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to kakaem, to je mos težké a pokud se ho tam dá moc, miffinky už neamjí sílu aby vyskočily :)

      Vymazat
  3. Taky jsem je vyzkoušela, naskočily krásně (ale dávala jsem o trošku víc sody). Nicméně jsem první várku trošku přepekla, takže jsou takové "buchtoidní", ale i tak dobré. Děkuji za sympatický recept.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Né pomooooc, mé hubnoucí období ztroskotá na těchto úžasných muffinách:) O víkendu se na ně vrhnu!

    OdpovědětVymazat
  5. Kláro: kavárnu v M&S jsem s nadšením obhlížela v Praze, ale v Brně zatím nic takového není. Ovšem slyšela jsem, že by se měla brzy jedna otvírat tak ji určitě vyzkouším! Čaje mají opravdu luxusní (vždyť to jsou přece Angličani, no ne?). Díky za tip!

    Anonym.: To mě moc mrzí, že nevyběhly. Já dělala muffiny už po několikáté a pokaždé s jiným kakaem a vždy vyběhly nádherně, takže fakt netuším, čím by to mohlo být. Co třeba soda - nebyla stará?

    A: Jsem ráda, že se povedly!

    Saša: Neboj, pokud nesníš celý plech tak se nemusíš bát :-). Jo a pokud bys je chtěla mít ještě o něco dietnější tak použij místo oleje stejné množství jablečné přesnídávky a sniž množství cukru. Mělo by to tak taky fungovat!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ty vypadají úžasně! asi nutně potřebuju novou formu na muffiny, protože ta moje stará už dokonale dosloužila. Teda, u Cataliny pečená čokoláda a tady takové hříšně dobré a navíc zdravé muffiny, to je gastronomický terorismus :-) (Myšleno jen v dobrém, takový terorismus bych si nechala líbit každý den :-))
    PS: Kde máš bříško, buď je to tak šikovně nafocené, nebo jsi už maminka, já totiž žádné bříško nevidím :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem je včera taky zkusila:)a mňam, cukru jsem dala málo a podmáslí jsem neměla, tak jsem jej vyměnila za jogurt, který sem naředila mlékem. Ale příště bych je pekla ještě kratší dobu než 25 min, u mé trouby by stačilo asi jen 18-20min. I celozrnnou mouku jsem doma objevila:)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam - před chvílí jsem je vytáhla z troby a jsou výborné! Podmáslí jsem jako Saša nahradila jogurtem naředěným mlékem a jako čokoládové kousky vždy používám nalámané velikonoční a vánoční figurky(ty kvalitní), které ve větším množství nakupuju v akci po svátcích:-).

    Pavlo, kde kupujete vanilkový extrakt?

    OdpovědětVymazat
  9. vanilkovy extrakt napr. zde:
    http://www.pravavanilka.cz/vanilkovy-extrakt-100-ml-p-38.html
    mávaju ho aj v obchodoch s racio alebo bio výživou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strcte se s reklamou nenazranci

      Vymazat
    2. Já si ho vyrábím sama z vodky a vanilkového lusku, a pak nechat v temnu pěkně odležet..

      Vymazat
  10. Madlo: Díky, jinak muffiny můžeš klidně upéct jako buchtu na plech, pokud ti forma na muffiny dosloužila (ale proč nemít důvod si koupit novou, no ne?). Ta pečená čokoláda u Cataliny (http://catalinapece.blogspot.com/2012/02/zapecena-cokolada.html) je naprostá bomba! Ještěže čokoládu můžu kdykoli! Jo a břicho ještě mám :-). Ta fotka je z roku 2008...

    Sašo: Mám vždycky radost, když se recept povede i někomu jinému! Jinak ten naředěný jogurt místo podmáslí je skvělá náhražka, ještě funguje, když do mléka dáš pár lžic citronové šťávy a necháš chvíli odstát.

    K.: Těší mě, že chutnaly!!! Já taky používám čokoládové figurky na pečení :-). Vždycky nám toho spousta zbyde a manžel si ani nevšimne, že jsou pryč (teda v buchtě). Jinak vanilkový extrakt kupuji v Marks&Spencer - je bio, což zaručuje, že to není žádná chemie. Cena je něco přes stovku. Jinak se dá použít i vanilkový cukr (nikoli vanilinový) nebo úplně nejlíp vanilkový lusk, který se dá koupit už téměř v každém supermarketu. A díky "anonymu" za odkaz :-) - tento extrakt jsem v obchodě viděla, ale nemám vyzkoušený.

    OdpovědětVymazat
  11. Chtěla bych se zeptat, jak velký je Váš "šálek" a také, zda je to dávka na jeden plech tedy zhruba 12 kousků?. Muffinky i všechno ostatní vypadají krásně, občas to tady chodím okukovat a inspirovat se. Přeju do budoucna hodně zdaru! :) Adéla

    OdpovědětVymazat
  12. Adélo: šálky co používám jsou klasické americké cups a 1 cup = 240 ml. Jednotlivé odměrky (na 1, 1/2, 1/3 a 1/4 cupu) se dají už koupit i u nás, zkus se kouknout na internet. Pokud je zrovna nemám po ruce, používám hrníček "čtvrtlitrák" a dílo se povede :-). Jinak dávka dle tohoto receptu vyšla přesně na 12 muffinů, což se tak často nestává. Díky za návštěvu a doufám, že se tu zastavíš častěji!

    OdpovědětVymazat
  13. Přísahala bych, že jsem sem psala komentář, ale asi se nějak ztratil :( Každopádně muffiny vypadají Pavli famózně!! Ve Starbucksu jsem nikdy nebyla a díky tobě ani nemusím! Mňam, tyhle budu muset udělat :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadaji uzasne :) Ve Starbucks jsem taky jeste nebyla, je trochu z ruky, ale takovehle muffiny bych si dala a rada :)

    OdpovědětVymazat
  15. Catalino: nejsi první, co mi píše, že mu komentáře zmizely... Nevím co s tím a moc se omlouvám... Třeba se to už umoudřilo :-). Každopádně moc děkuji za komentář!

    Meg: Moc děkuji, však do Starbucksu ani už nemusíš a můžeš si je upéct doma :-).

    OdpovědětVymazat
  16. Tak muffiny jsem vyzkoušela a byly naprosto úžasné a ještě několik dní krásně vláčné-moc děkuji za recept. Chtěla jsem se také zeptat, zda-li by vynecháním kakaa a přidáním oříšků,sušených plodů atd. šly udělat stejně výborné klasické muffiny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že by to šlo, jen bych možná upravila poměr mouky, aby nebyly vynecháním kakaa moc řídké. Doufám, že vyjdou!!

      Vymazat
  17. Jen jsem se chtěla zeptat, zda je možné vynechat v receptu celozrnou mouku a dát tam mouku hladkou,..Nebudou moc hutné??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to půjde a hutné by být neměly. Právě celozrnná mouka by je měla dělat hutnějšími tak si myslím, že by mohly dokonce být víc nadýchané... Určitě vyzkoušej a budu ráda, když dáš vědět jak dopadly!

      Vymazat
    2. Dobrý den, já bych měla dotaz ohledně čokoládových peciček, které v tady u nás v ČR prostě nejsem schipná sehnat, snad jen v sezóně na ně občas narazím v lidlu, ale dost se liší od těch klasických, které jsem si přivezla z Ameriky, ale už jsem je bohužel všechny spotřebovala. Na obrázku jsem si všimla, že jsi použila od Dr.Oetkera a vypadají stejně jako ty americké. Mohla bys mi prosím prozradit, kde jsi je koupila? Předem moc děkuji. S pozdravem Veronika

      Vymazat
    3. Já je vídám v Kauflandu (Praha 8), ale nezkoušela jsem je. Janca

      Vymazat
  18. Dobrý deň,

    nechceli by ste podobný manuál - recept pripraviť aj pre našu stránku http://muffinyrecept.cz/ ?

    V prípade záujmu nás kontaktuje prostredníctvom formulára uvedeného na našej stránke, nezabudni napísať, čo by ste za taký manuál chceli :)

    OdpovědětVymazat
  19. Dnes jsem je dopekla, jsou opravdu vynikající! Vyzkoušela jsem už pár receptů a tenhle je rozhodně nejlepší, muffiny jsou krásně hutné a vláčné. Díky za recept! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač! Jsem ráda, že ti chutnají, jsou to jedny z mých nejoblíbenějších muffinů.

      Vymazat
  20. Ahoj, tak bohužel, u mě tento recept propadl... ale nevadí, i já jsem nakonec našla recept své chuti, ale nikoliv na cz serveru. Na propečenou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí :-(. Snad tě to neodradí od dalších návštěv na blogu.

      Vymazat
  21. Nechapu co je na tomto receptu zdraveho? kyprici prasek, cukr nebo cokoladove vlocky??
    Nevim co si lide predstavuji pod pojmem zdrava strava. Podle me toto rozhodne ne. Aspon prosim nepiste, ze je to zdrava varianta receptu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi s vámi nemůžu souhlasit. Ano, muffiny obsahují cukr a čokoládu (nevím co je špatného na kypřícím prášku...), ale ve velmi malém množství. Pokud bych spárovala muffin a bílý jogurt ke snídani, rozhodně bych tuto snídani nazvala jako zdravou. Podle mě je zdravá strava o vyváženosti nikoli o striktním dodržování nějakého režimu, který není dlouhodobě udržitelný. Vy si zdravou stravu představujete jak?

      Vymazat
  22. Moc hezký článek a určitě recept vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  23. díky za komentář a doufám že se povedou. A hlavně že budou chutnat.

    OdpovědětVymazat
  24. Muffinky se povedly a jsou excelentní !!!!!!!! Díky Petruše

    OdpovědětVymazat
  25. Tak první várka je v troubě :-) protože jsem odměřovala normálním hrnečkem čtvrtlitráčkem a formu mám jen na minimuffiny, pojedu nadvakrát. Už se těším na výsledek, zatím to vypadá výborně. O víkendu jsem měla velký úspěch s tvými banana nut muffiny, tak jsem zvědavá :-) Děkuji za recepty, jsou jednoduché na přípravu a výborné! Posledně mi ty banánové krásně vyběhly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se povedly a chutnaly. Mně tyto čokoládové vždycky krásně vyběhnou tak snad se zadaří i tobě!

      Vymazat
    2. Povedly a zmizely dřív, než jsem stihla ochutnat :-) dneska zkouším z těsta na čokoládové udělat buchtu na plech, přidala jsem rybíz ze zahrádky a vypadá to nádherně...

      Vymazat
    3. Mmmm, to zní jako lahůdka :-)

      Vymazat
  26. Vypadají výborně! Sbíhají se mi sliny už teď :))) .. Chtěla bych se zeptat, kolik mám dát vanilkového cukru v případě, že nepoužiji vanilkový extrakt? :) a podmáslí se nemusí mírné ohřívat? :) Děkuji za odpověď a už se těším až tento recept vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím! Vanilkovým cukrem bych nahradila část použitého cukru. Klidně bych dala jeden klasický sáček, který má myslím 20g. Ten bych vysypala do prázdného šálku a poté doplnila klasickým cukrem. Podmáslí jsem nikdy neohřívala, ale většinou si ho vyndám z ledničky s předstihem, aby mělo pokojovou teplotu. To ostatně doporučuji i s ostatními ingrediencemi :-).

      Vymazat
    2. Děkuji! :) Tak nakonec jsem nahradila i tu celozrnnou mouku moukou hladkou a místo vanilkového extraktu jsem použila vanilkový cukr, neboť lusk byl drahý. Byla jsem překvapena!! Muffiny nádherně vyběhly a chutnaly ještě lépe jak ze Starbucksu :) Nemohu si vynachválit, měla jsem z nich obrovskou radost, protože ještě moc nevařím ani nepeču :) tyhle byly opravdu měkké a rozplývaly se! :) DĚKUJU MOC ZA RECEPT! :) Už budu používat jenom tenhle :)

      Vymazat
  27. Už keď som mala zarobené cesto som zistila, že nemám košíky. Tak som ho preliala do formy srnčieho chrbátu. Ešte sa pečie, a som veeeľmi zvedavá, čo z toho vznikne :D

    OdpovědětVymazat
  28. Mila Pavlo a spolukutilkove :-)
    Mockrat dekuji za tento recept.Musela jsem sice trosku improvizovat,ale vse dopadlo super!
    Misto podmasli jsem pouzila Ramu Culinesse na vareni(to bylo jedine,co jsem doma zrovna mela) a dodala i par mletych orechu.
    Dostalo se mi 12 Big Muffinu a jsou uzasny a ja jsem moc rada,ze se tak povedly :-)
    Tak moc dik a dobrou chut!
    Zdravi Misa/Viden :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Tyto muffiny pecu snad uz po desate!Nemuzu se jich nabazit.Udelala jsem je i na oslavu a vsichni (vcetne chlapu!) si je pochvalovali,jak jsou vlacne.Dekuji za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář! Moc mě potěšil a jak je vidět, čokoládové muffiny jsou hit :-).

      Vymazat
  30. Jsou v troubě, tak jsem zvědavá. Těsto nádherně vonělo až to přimělo bráchu zajímat se o dění v kuchyni. :D Děkuju za skvělý jednoduchý recept. Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Původně jsem je pekla na sobotní snídani, ale je pátek odpoledne a hned jsem jeden snědla. Nedalo se odolat té vůni. A chutově jsem taky moc dobré. Krásně vláčné! Děkuji za recept. (Už jsem zkoušela i mrkvovo-jablečné a uspěly u mě též :) )

    OdpovědětVymazat
  32. Včera odpoledne jsem upekla tyto muffiny a jsou opravdu luxusní. Hlavně je těsto krásně nadýchané a přitom nejsou suché. Po hodně dlouhé době mám konečně ten pravý recept na čoko muffiny.
    Samozřejmě teď už nejsou, kdo šel doma kolem, tak neodolal.
    Mějte se hezky!

    OdpovědětVymazat
  33. Hezký den, zrovna jsem je vyndala z trouby, jsem zvědavá. Jen mi přišlo 1/4 šálku podmáslí málo, musela jsem dolévat, těsto bylo příliš husté, že nešlo ani rozmíchat. Ale snad budou i tak fajnové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, v receptu je jeden a čtvrt, nikoli jen 1/4. Není divu, že těsto nešlo rozmíchat :-). Zkus to znovu a uvidíš, že se povedou!

      Vymazat
  34. Tak jsem to zkoušela. Podmáslí jsem neměla, ale z jiného receptu jsem si převzala místo podmáslí zakysanou smetanu. Také jsem neměla kakao, tak jsem dala granko a místo čoko čoček jsem pokrájela hořkou čoko a čoko na vaření. Ano, dama jsem 200g čokolády. A bylo to skvělé! Nabylo to a těsto bylo krásně nadýchané a vláčné. Přítel mě prosil, abych recept uložila, takže se těším na další pečení. Btw. nevím, kde sehlat hezké košíčky. Kupovala jsem barevné v DM, ale nevíte, kde ještě kupovat? (v papírnictví maj jen bílé :( )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda! Jsem moc ráda, že ses podělila o tvoji zkušenost s muffinama! Barevné košíčky taky kupuji v DM, jinde jsem barevné neviděla. Mám ještě dobrou zkušenost s košíčky z Marks&Spencer - jsou sice bílé, ale hodně pevné.

      Vymazat
  35. Zdravím!

    Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nahradit bílou mouku úplně a dát jen celozrnnou. Jsem začátečník, ale snažím se bílou mouku vyřadit. Dala by se dát na půl špaldová a pšeničná celozrnná? Kdo máte více zkušeností, budu ráda za každou radu :) Díky! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že pouze s celozrnnou moukou jsem recept nezkoušela. Celozrnná mouka má tu vlastnost, že víc pohlcuje tekutinu takže kdyby zcela nahradila mouku bílou bez úpravy receptu, asi by ti vyšly pěkně tuhé muffiny. Zkusila bych zvýšit množství podmáslí a nechala těsto chvíli před nandáváním do košíčků odpočívat. Tak zjistíš, kolik tekutiny ti celozrnná mouka pohltila a podle konzistence ho můžeš přidat ještě víc. Tak ať se povedou a kdyžtak se tu poděl jak dopadly!

      Vymazat
    2. Tak připojuji své poznatky. Poprvé jsem pekla přesně podle receptu - paráda. Chutnaly i mým kamarádům, kteří jsou vůči mému životnímu dosti skeptičtí :) Vždycky si dělají srandu, jak cítí, jak jsou z té celozrnné mouky zdravější. Včera jsem se rozhodla zkusit napůl špaldovou, napůl pšeničnou celozrnnou. Přidala jsem více podmáslí, aby byly vláčnější - odhadem 2 hrnky, do některých jsem dala čokoládu, do jiných oříšky či marmeládu naspod (jo, tohle už moc dietní nebylo, ale mám ráda zkoušení :) ). A musím říct, že jsem sklidila velký úspěch. Akorát od papírových košíčků nešly některé moc oddělit, ve vymazané formě by to bylo asi lepší. Tak určitě vyzkoušejte i další varianty, všem chutnaly více ze špaldovky než ty minulé napůl s hladkou bílou (možná jsem ty minulé trochu připekla nebo byly prostě jiné... nebo mi prostě chtěli udělat radost a pochválit mě, abych se vaření a pečení nevzdala po prvních nezdarech :) ).
      Takže se mějte a vařte s úsměvem :) Děkuji za super blog, především oceňuji fotky těsta a postup, moc mi to pomáhá. Veronika

      Vymazat
    3. * životnímu stylu, chybička se vloudila :)

      Vymazat
  36. Ahoj, parádní recept!:) Jenom bych se chtěla zeptat jestli lze nahradit podmáslí i něčím jiným? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se líbí!! Jinak podmáslí lze nahradit jakýmkoli zakysaným mléčným výrobkem: kefír, acidofilní mléko, jogurtové mléko nebo když ani to nemám tak naředím bílý jogurt s mlékem tak, aby to dohromady dávalo konzistenci podmáslí (tj. trochu hustší mléko). Pokud ani to nemám, přidám do mléka lžíci citronové šťávy a nechám chvíli odstát. Mléko se "zdrcne" a funguje stejně jako podmáslí. Je důležité dát do receptu něco kyselého, aby zafungovala soda a prášek do pečiva (samotné mléko tudíž nestačí).

      Vymazat
  37. Ted jsem je dodělala, je to super recept :) akorát jsem tam dala mín cukru a dost tam chyběl :( Dělala jsem 1,5 porce a dala jsem tam cukr jak do 1 porce. Místo podmáslí jsem dala zakysanou smetanu s mlíkem, jo akorát bych poupravila v receptu to, že soda by se měla dat až nakonec, protože jsem ji ta dala hned a jak jsem pekla druhej plech s mufinama tak se nenafoukly :(

    OdpovědětVymazat
  38. Zdravím, tak na tyhle muffiny u nás doma už taky došlo.. a myslím, že budu muset příště asi trochu upravovat :( Největší problém byl podle mě asi v mouce, neměla sem celozrnnou úplně hladkou, ale spíš v ní byly jakoby kousky otrub, a nejen že to pohltilo sladkost, ale bylo to i dost cítit zrním :/ A druhá odchylka - skoro vůbec mi nevyskočily :( sice nabyly, ale neudělaly ten pěkný popraskaný klobouček. A kakaem ani sodou to asi nebylo.. Jinak sem do pár z nich ale dala lžičku třešňové marmelády a do další části bílou čokoládu, takže jen taková inspirace pro obměnu :) Ale křupavé na povrchu byly, to se musí nechat :))
    Nicméně za recept velice děkuji, zkusím je příště s maličkými změnami a třeba už to budou ty úžasné a neodolatelné, které se povedly většině :))

    OdpovědětVymazat
  39. Povedly se napoprvé, nejlepší recept co jsem našla a chutnají dokonale :3 snad lépe něž ty ze Starbucksu! Moc děkuju, konečně si tuto čokoládovou pochoutku může péct sama :3

    OdpovědětVymazat
  40. Dobrý den, určitě také vyzkouším. Receptů na dobré a vláčné muffiny není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj, vynechala jsem kypřící prášek a myslím, že to není vůbec znát, přijdou mi stejně dobré, takže asi i ještě o něco zdravější :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj, kdybych dala jen polovinu z uvedeného množství čokolády a zbyteek bych nahradila ovocem, asi by bylo lepší dát více oleje, že?Nebo by stačilo jablečné pyré?Děkuju :).

    OdpovědětVymazat