tag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post7745139549751830983..comments2024-02-27T01:20:35.111-08:00Comments on drobečky: Chřestová sezónaPavlahttp://www.blogger.com/profile/06663905277640403124noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post-31743951974407332032011-05-20T06:59:00.736-07:002011-05-20T06:59:00.736-07:00Jak tak koukám, tak toho chřestu asi nebudu mít do...Jak tak koukám, tak toho chřestu asi nebudu mít dostatek. Všechny tipy vypadají úžasně! Zvlášť se mi líbí chřest posypaný strouhankou od Ditty a posypaný mletými lískovými oříšky od HaF. Chystáme se na chřestové slavnosti do Ivančic tak si třeba nějaký ten chřest dovezu a recepty vyzkouším. <br />Jinak momentálně ujíždím na obyčejném povařeném chřestu s máslem a mořskou solí! Toho se prostě nemůžu nabažit a společně s čerstvým chlebem s máslem to pravidelně večeřím již několikátý den :-).Pavlahttps://www.blogger.com/profile/06663905277640403124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post-27790382337960776772011-05-18T14:04:52.529-07:002011-05-18T14:04:52.529-07:00Nám doma chutnal chřest v této úpravě http://hafje...Nám doma chutnal chřest v této úpravě http://hafjentak.blog.cz/1005/chrest-na-milansky-zpusob<br />Na chřest si asi musíme ještě trošku zvykat, doufám, že časem bude lépe dostupný a i kvalita v obchodech se bude zlepšovat!<br />P.S. a ještě chutnal takto http://hafjentak.blog.cz/1007/chrest-s-maltezskou-omackouHaFhttp://hafjentak.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post-39812031241701172832011-05-17T12:47:02.148-07:002011-05-17T12:47:02.148-07:00Jů :) Tak já jsem zatím chřestem neposkvrněná :D :...Jů :) Tak já jsem zatím chřestem neposkvrněná :D :D U nás doma to byl vždycky jen květák a brokolice (nejlépe smažené, jinak by to hlava rodiny nejspíš nejedla), ale vždycky, když kolem chřestu jdu v obchodě, mám chuť ho koupit a něco s ním provést. Snad se mi podaří i zbytek rodiny (oni zeleninu nějak nemusí :/) přesvědčit, aby mu dali zelenou :) Každopádně moc děkuju za inspiraci a návod, jak ho vůbec očistit! Pevně doufám, že ho využiju :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post-20282170137786235042011-05-17T00:40:36.269-07:002011-05-17T00:40:36.269-07:00Ahoj Pavli, měla jsem úplně stejný problém s množs...Ahoj Pavli, měla jsem úplně stejný problém s množstvím chřestu (také 2 svazky). Vůbec nebylo špatné obalit lehce povařený upravený chřest (4-5ks) do plátků anglické slaniny a zapéct, ale větší úspěch mělo rizoto. To označil i Daddy slovem "výtečné" a Ty jistě znáš jeho názor na chřest, brokolici, květák.....Ve čtvrtek jdu zase na trh.mAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1536755773681545263.post-73279559494421756112011-05-16T13:28:17.329-07:002011-05-16T13:28:17.329-07:00Pavlo, rizoto je moc dobré, ale zkus třeba rozpust...Pavlo, rizoto je moc dobré, ale zkus třeba rozpustit kousek másla na zapékací misce, v tom másle "ošmudlat" jednotlivé stonky chřestu, lehce posolit a opepřit. Nakonec posypat trochu strouhankou s parmezánem a dát to do trouby zapéct. Nám to takhle chutnalo. Ditta.simplhttps://www.blogger.com/profile/08723939581795700290noreply@blogger.com