úterý 28. dubna 2015

Kávovo čokoládové kuličky

Ahoj! Jak se máte?

Pamatujete na mě? Dlouho nic, pak recenze na tepláky, žádný vysvětlení, kde jsem tak dlouho byla…

obrázek (28)

Žádné vysvětlení ale nemám. Teda jen to, že mám 2 malé děti, které si užívám od rána do večera. A když večer usnou, těším se, že si naliju dvě deci vínka a popovídám si s manželem, se kterým, byť většinu času pracuje z domu, si toho během dne přes hukot dětí moc neřekneme. Kdo má děti určitě chápe, kdo ne tak pochopí až je bude mít :-). Ani vám tu nic nebudu slibovat, jakože budu psát častěji, protože fakt v tuto chvíli nevím, jak to půjde dál. A nechci se kvůli tomu stresovat – prostě vyjde vyjde, nevyjde nevyjde. Každopádně psaní blogu je pro mě radost, takže věšet ho na hřebík rozhodně nechci!

Každopádně dnes mám pro vás recept, který jsem si rozhodně nemohla nechat pro sebe. Je to recept opět na datlové kuličky. U nás teď totiž frčí jen rychlé a jednoduché recepty a když jsou k tomu ještě zdravé, je to pěkný bonus.

DSC_4587

Poslední dobou dělám nějaké datlové kuličky zhruba 1x týdně. Mám je vždy po ruce – jako rychlou svačinu, doplnění energie před během nebo jako dezert po večeři. Jako kojící matka mám neustále na něco chuť a tyto kuličky mé chutě uspokojí.

DSC_4573

I když je dělám často, žádné nejsou stejné – pokaždé je trochu obměním, přidám jiné ořechy, semínka nebo sušené ovoce a kuličky jsou pokaždé jiné. Všechny jsou vynikající, ale je mi trapné sem dávat recepty jen na kuličky, ale tyto opravdu stojí za zmínku. Už jen kvůli sobě je tu musím napsat, abych si zapamatovala poměr přísad, protože si je rozhodně zopakuji. Jsou sladké díky datlům, výživné díky ořechům a taky hříšné díky kakau a hořké čokoládě.

DSC_4577

Kávovo čokoládové kuličky

Ingredience:

  • 100g datlí (lepší je předem je namočit)
  • 50g mandlí
  • 60g lískových ořechů
  • 20g kakaa
  • 25g nasekané hořké čokolády (já použila hořkou čokoládu s příchutí kávy)
  • 2 lžičky rozpustné kávy

Postup:

Všechny ingredience dejte do výkonného mixéru a mixujte tak dlouho dokud se nespojí v jednu hmotu. Mně se většinou spojí do jedné velké koule.

Tip: Já si většinou nejdřív pomelu ořechy a poté přidám zbytek ingrediencí. Přijde mi, že když se vše mixuje naráz, zůstanou tam větší kousky ořechů. Záleží ale na výkonnosti vašeho mixéru.

Poté z “těsta” tvarujte kuličky (nebo cokoli jiného) a skladujte v lednici.

DSC_4580

Mojí nejoblíbenější částí při tvorbě těchto (nebo jakýchkoli) kuliček je vyškrabávání mísy mixéru. Žádný drobek nemůže přijít nazmar!

DSC_4569

Snad se brzy dočkáte Aniččiny sedmi a osmi měsíční rekapitulace a taky Kuba oslavil 3 roky!!! Tady je malá ukázka:

obrázek (30)DSC_4624obrázek (29)

pondělí 20. dubna 2015

Tepláky s hvězdami

Anička rozhodně není legínový typ. Trochu mě to mrzí, protože se mi legíny líbí a přijdou mi holčičí i v ne příliš holčičích barvách, ale její baculatá stehýnka v nich vypadají ještě víc baculatě. Myslím, že až povyroste a začne chodit, k legínám se zase vrátíme, ale pro teď se musíme spokojit s tepláky. Po Kubovi jich Anička má mraky – spoustu modrých (světle, tmavě), šedých, zelených, tlustých, tenkých, pruhovaných i jednobarevných. Dokonce jsem si všimla, že pár jich je na kolenou prošoupaných. O tepláky tedy rozhodně nemá Anička nouzi. Jenže jsou výhradně klučičí…

DSC_4607

Také jste si všimli, kdo máte kluka a holku, že klučičí věci jsou oproti těm holčičím větší, i když jsou podle etikety stejné velikosti? Přijdou mi asi širší, někdy i delší, nevím, prostě na Aničce tak trochu plandají (a to není žádný střízlík), i když holčičí věci stejné velikosti ji sednou pěkně. Myslela jsem si, že to může být tím, že je Kuba už vytahal, ale stejně se chovalo i oblečení nově zakoupené (ano, Aničce jsem koupila pár triček z klučičího oddělení :-) ).

DSC_4624

A tak aby Anička byla fešanda a měla pár kousků oblečení, co ji pěkně sednou a jsou na první pohled holčičí, rozhodla jsem se objednat ji tyto tepláky značky Wendee z internetového obchodu prodeti.cz .

DSC_4602

Jak už asi víte, nejsem moc zastáncem růžového oblečení a Aničku tak v něčem růžovém uvidíte opravdu výjimečně. Tyto tepláčky jsou šedé (moje oblíbená barva co se týče oblečení pro Aničku), ale aby bylo poznat, že jsou holčičí, mají u pasu vyšitou růžovou, žlutou a bílou hvězdičku.

DSC_4604

Na první pohled tepláčky vypadají hodně pohodlně a i na omak jsou velice měkké. Líbí se mi široká guma v pase, která pěkně sedí. Věřím, že kdyby Anička věděla o čem to tu píši, dala by tepláčkům deset bodů z deseti.

DSC_4616

Anička má v osmi měsících 72cm a 7,9 kg a tak jsem objednala velikost 80. Velikostně ji sedí akorát, nezdá se mi, že by ji byly velké nebo malé. Ani při praní se nesrazily a pořád drží tvar.

DSC_4608

Anička nevydrží v klidu tepláčky ji v pohybu vůbec nebrání.

DSC_4611

Už jen focení bylo docela náročné…

tepláky

Kdo hledá stylové a kvalitní tepláčky, tyto můžeme jen doporučit!

A už zase někam pádí…

DSC_4625

Prohlášení: Tento produkt mi byl poskytnut zdarma výměnou za jeho recenzi. Všechny názory, které zde uvádím jsou ale pouze mé a nikým ani ničím neovlivněné. Na svém blogu uvádím pouze ty výrobky, za kterými si stoprocentně stojím a které mohu doporučit.