středa 10. prosince 2014

Dřevěné kostky s motivy pohádek

Když mě oslovili z internetového obchodu proděti.cz, jestli bych pro ně neudělala další recenzi jejich produktů, neváhala jsem a ihned jsem opět souhlasila. Původně jsem myslela, že se dárek schová pod stromeček nebo alespoň do mikulášského pytle, ale ve slabé chvilce, kdy byl Kuba nemocný (a protivný) a Anička po očkování (a protivná) a já byla na obě děti sama, jsem dárek vytáhla ze skříně a rozhodla se udělat radost dřív.
DSC_3527
Kubovi jsme vybrali dřevěné kostky s motivy pohádek od firmy WOODY. Určitě je znáte – z kostek se podle předlohy staví obrázky a tyto jsou zrovna na motivy známých pohádek. Pamatuji si, že jsem podobné kostky měla jako malá a měla jsem je moc ráda. Kuba má už jedny podobné, je jich míň a jsou s motivy dopravních prostředků. Moc ho baví a tak jsem si myslela, že i z těchto bude nadšen.
DSC_3525
Nadšen byl, ale ne z obrázků pohádek, ale z kostek samotných. Pohádky totiž ještě nezná a já se přiznám, že bych asi ani nebyla schopná mu pohádky zpatra odvykládat (snad až na Popelku a Sněhurku). Z kostek se dá poskládat Šípková Růženka, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Popelka, Sněhurka a sedm trpaslíků, Kocour v botách a ještě nějaká pohádka s drakem. Musím si osvěžit paměť, pohádky si připomenout a začít je Kubovi vykládat třeba před spaním. Pak věřím, že se mu stavění kostek jako puzzle bude líbit.
Zatím však má pro kostky jiné uplatnění:
Staví komíny…
DSC_3519DSC_3521
Bourá komíny…
DSC_3522DSC_3524
Staví hrady…
DSC_3627
Nebo peče kostky jako buchty…
DSC_3531DSC_3533DSC_3534
Ale nakonec přece jen pomáhal tátovi s obrázkem…
DSC_3631DSC_3634
Mně se kostky moc líbí. Obrázky jsou pěkné, barevné a plné detailů, které pak usnadní sestavování. Myslím si, že takové kostky jsou nadčasové a měly by je mít všechny děti. Nejdřív se naučí stavět komíny a věřím, že i k těm pohádkám si časem najdou cestu :-).
DSC_3630
Otázka: Mají vaše děti takové kostky? Baví je? Měli jste taky takové kostky když jste byli malí?

Prohlášení: Tento produkt mi byl poskytnut zdarma výměnou za jeho recenzi. Všechny názory, které zde uvádím jsou ale pouze mé a nikým ani ničím neovlivněné. Na svém blogu uvádím pouze ty výrobky, za kterými si stoprocentně stojím a které mohu doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat