čtvrtek 16. října 2014

Vím, co jím: Lískooříškové sušenky

V létě jsem dostala nabídku otestovat pár produktů s označením Vím, co jím výměnou za jejich recenzi a šíření iniciativy Vím, co jím na mém blogu. Logo Vím, co jím samozřejmě znám z balení různých potravin, která splňují určitá výživová kritéria, víc ho mám ale spjaté s osobou Petra Havlíčka, jakožto předního odborníka přes výživu. A tak jsem mrkla na stránky www.vimcojim.cz, abych se o iniciativě dozvěděla víc.

Iniciativa Vím, co jím má spotřebitelům pomoci v lepší orientaci v nabídce potravin. Pokud spotřebitel sáhne po výrobku opatřeném logem Vím, co jím, může si být jist, že tento výrobek splňuje nutriční kritéria stanovená pro tento druh potraviny a nemusí tak složitě zkoumat složení a nutriční hodnoty tohoto výrobku.

Cílem programu Vím, co jím je jednak poskytnout lidem návod jak snížit ty složky potravin, které nejvíce přispívají ke vzniku civilizačních chorob (jedná se především o trans mastné kyseliny, nasycené mastné kyseliny, sodík a cukr) a jednak motivovat lidi k tomu, aby se začali zajímat o zdravý životní styl.

Snažím se jíst zdravě, ale abych pravdu řekla, nikdy jsem se při nákupu logem Vím, co jím neřídila. Možná je to proto, že mě zdravá strava zajímá a radši se o složení přesvědčím sama. Věřím ale, že pro méně znalé (nebo vůbec neznalé) je to první krok k tomu zajímat se o to, co jíme. A to je podle mě důležité!

A tak jsem byla zvědavá, co bude slibovaný balíček obsahovat. Byla tam spousta dobrot, některé pro mě nové, některé jsem už znala a tady na blogu vám většinu v průběhu následujících týdnů představím.

Jako první přichází na řadu tyto grahamové lískooříškové sušenky:

DSC_2999

Tyto sušenky jsem ochutnala poprvé, popravdě jsem je i viděla poprvé, proto ani nevím, kde se dají koupit. Tipuji, že třeba ve zdravých výživách…?

Nejsou moc sladké a nádherně voní po oříškách. Balení obsahuje 6 kousků (dost málo…), které jsou jednotlivě zabalené, což je praktické především na cesty. Prostě hodím sušenku do tašky a jdu :-).

DSC_3003

Sušenky jsou na první pohled docela malé, ale zdání klame. Jsou dost hutné a dvě sušenky vás tak akorát zasytí na svačinu.

DSC_3006

I složení a nutriční hodnoty jsou uspokojivé. Zvlášť ta celozrnná pšeničná mouka na prvním místě ve složení se mi zamlouvá :-).

DSC_3001

Kuba sušenky taky testoval a moc mu chutnaly. Pořád opakoval mňam, mňam, mňam a chtěl dáší, dáší :-)

DSC_3013

I když dávám přednost domácím sušenkám, tyto jsou dobrá volba pro dny, kdy holt nemáme napečeno. Teď jen zjistit, kde se dají koupit…

DSC_3008

Otázka: Znáte sušenky od firmy REJ?

 

Prohlášení: Tento produkt mi byl poskytnut zdarma výměnou za jeho recenzi. Všechny názory, které zde uvádím jsou ale pouze mé a nikým ani ničím neovlivněné.

11 komentářů:

  1. ahoj Pavli, taky je mam moc rada (obe varianty) a kupuji v Globusu:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda, Globus mám za rohem! Je pravda, že oddělení sušenek moc nenavštěvuju tak proto jsem na ně nenarazila...

      Vymazat
  2. Tytu sušenky u nás milujeme už dobrý rok,ne- li déle:) Kupuju je v Globusu, když se tam nedostanu, tak ve zdravce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za zajímavý tip na zdravé sušenky.. hezký článek, bavilo mě čtení, i když teď už se popravdě zase těším na článek kde bude něco o dětičkách - takové články jsou nejlepší.. zvláště proto že sama mít děti nemůžu, takže se ráda podívám a přečtu si něco o tak roztomilých dětech jako jsou Kuba s Aničkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Články o dětech budou! Bude jich čím dál tím víc protože na vaření/pečení teď moc nezbývá čas :-)

      Vymazat
  4. Dnes jsem tyto sušenky náhodou objevila v jedné malé soukromé sámošce ve Staré Boleslavi, tak jsem je samosebou koupila, že je vyzkouším :). Líbí se mi, že jsou jednotlivě balené, budou se hodit jako první pomoc když se pracovní den nečekaně protáhne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. K tomu jsou ideální. A taky jsou dobrý :-)

      Vymazat
  5. Sušenky znám a mám moc ráda i ty další varianty, kakaové a žitné, a také jejich sérii žitných keksů a grahamových chia věnečků. A dají se sehnat snad v každé zdravé výživě v Brně, ale i tak jsem všechny druhy nejčastěji kupovala v Brněnce (občas by jeden nevěřil, jaké poklady se tam dají najít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Asi se tam budu muset vydat. A kouknu i na ty další varianty!

      Vymazat
  6. Ano také je znám :-) S přítelem pro ně máme pracovní název "Havlíčkovi bobky" :-D A nechybí nám v košíku při každém větším nákupu :-)

    OdpovědětVymazat